reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

rjoanka - mi się niesamowicie fuksneły te otulacze, po 40 zł za sztukę, a cena nowych chyba coś 250. W każdym razie taka, że z pewnością bym nie kupiła Jak dziecko przełyka mleczko to słychać, więc jak cyc pusty to odgłos się zmienia

cyntia - dziecko jak płacze to może mieć nawet 37,5 - 38 stopni i bynajmniej nie jest to gorączka

Domka - ale fajna pyzulka:tak: Z tego co pamiętam to Kotulce kazali mniej pić przy nawale. Szałwia też ok, no i ciepły kompres przed, a zimny po karmieniu.

kacha - gratulacje, ale zazdroszczę że już się doczekałaś. Dobrze że wszystko się pomyślnie skończyło, zbieraj siły.

gosiak - ja musiałam kiedyś w przychodni czekać aż M przyjedzie z pieluchami i ubrankiem bo taka rzadziocha poszła, że nie dało się ogarnąć bez przebrania. Tak więc też mam nauczkę, żeby wszystkiego brać na zapas:-D. Ja to chyba przenoszę jak się samo nie ruszy:baffled:, za leniwa jestem na sprzątanie i za bardzo mnie hemoriod napi****cza:baffled:

wielodzietna - pamiętam, pamiętam:tak: a że koniec jeszcze przede mną to jeszcze nie dziękuję;-)

babina - jak masz te nożyczki dla dzieci z zaokrąglonymi końcówkami to nie ma się czego bać, krzywdy mu nie zrobisz. Nie wiem czy tak u wszystkich dzieci, ale Szymkowi u stóp dużo wolniej pazurki rosły i dużo później zaczęłam obcinać niż u rączek.

marrika - słuszne podejście, matka też musi mieć coś z życia:-D

reklama
Judy - ja dzis tez polecialam ostro pomylam lampy, podlogi, wypucowalam lazienke na kolanach, potem zakupy i dlugi spacer z Tymkiem. I nie powiem krzyz boli tylkompytanie od czego, skurczyki sie jakies tam pojawiaja czasem nawet bolesne....

Bbaina - obetnij smialo , jak bedzie spal to bez problemu pojdzie. Ja szybko obcinalam u raczek a, pozniej jak zerknelam na nozki to sie przerazilam bo zapomnialam tam :p

Pscolka - my ostatnio wybralismy sie nad morze no i Tymek w kaloszkach elegancko sobie dreptal brzegiem az tu nagle puch do wody.... czubek glowy byl mokry a ja bez rzeczy na zmiane :p
Czlowiek uczy sie na bledach :D

Teraz z wielu rzeczy sie smieje, male wtedy do smiechu mi nie bylo ;) wiec kochane co uslyszycie czy zrobicie z dymstansem do tego ;)

Gratuluję Wszystkim rozpakowanym Mamusią ;-)
Ja przestalam szukać u siebie znaków porodu. Dzień po terminie i cisza. Więc pozostaje czekać do poniedziałku na szpital a tam niech robią co chcą :-)

Gosiak- ja sie poddaje i nie bede juz doszukiwać sie objawow porodu bo robie sobie nadzieje a tu lipa... No nic pociesze sie tym spokojem póki moge ;)

Judy - tez juz chyba wyczerpalam wszystkie sposoby bo ile sprzątać mozna, a mloda ma mnie w nosku ;) ciesz sie spokojem ciesz, bo ja nawet tym nacieszyc sie nie oge ale z drugiej strony czas leci szynciej z Tymkiem ;) tez przy kazdym "czyms"mocniejszym ludze sie ze sie zacznie.... naiwna ja :p

Hej...
Dziewczyny moja mała popłakuje od ponad godziny... I to momentami mega głośno:( ma czkawkę, chyba nałykała sie powietrza przy piciu mleka (ja nie mam i karmie ja mm) ale położna zabroniła mi teraz dokarmiać musi minąć 3 h
Pomóżcie bo sobie nie radzę, nerwy mam zszargane jestem zalamana

Garmelka - jak nie pozwoliła?? Przecież każde dziecko ma indywidualne potrzeby. Oj, ja bym zrobiła aferę. Poproś męża by przyniósł mleczko. U nas było karmienie na żądanie.
Powiedz, że ma dać Wam mleko, bo tego żądasz i tyle. Niech Ci da na piśmie, że odmawia mleka. Aż mi się ciśnienie podniosło. U nas dawali jednej mamie dla maluszka wodę z glukozą. Spróbuj trzymać małą na cycku - może się uspokoi. Ja piłam 15-30 minut przed karmieniem Bocianka na laktację na początku.
A czkawka normalna jest. Na początku u nas była 3x dziennie nawet. Teraz są nawet dni bez żadnego epizodu czkawki.

Ostatnia edycja:
Garmelka daj ja do cyca to powinna sie uspokojic. Mozesz ja i siebie rozebrac, mala na brzuch i sie opatulic. A jak szuka cyca to karm a poloznej pokaz fakulca;)

reklama
Dziewczyny staram sie jeszcze rozkręcić te laktacje wiec wczoraj az do 20 Pola byla na cycu lub z butli moim mlekiem karmiona. Zauważyłam ze mocno ukewa nawet kilka razy. Raz to nawet sobie ucho zalała :/ teraz spi a ja przysypiam sni mi się jej ulewanie i lece jak glupia sprawdzić :/ czy to jest normalne zeby tak po kilka razy???
Moze byc to z przejedzenia???

Do góry