reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

reklama
Sunovia, musiałam przegapić twój post:-)
Czasami ciezko was nadrobić tyle produkujecie :-)

Ja mam smoczki Tommee teppee
any time 0-6 :-)
Zassal ale ciezko było bo pluł mi, teraz tez tylko jak jest zdenerwowany albo w wózku i w samochodzie jak jedziemy :-)

Czarna - dopiero sobie przypomniałam ze pytalas :) nie kupiłam nosidełka... Tyle razy miałam zamawiać i ciagle cos... W sumie to nawet dobrze wyszło bo moja mała stała sie bardzo grzeczna- tak jak przez pierwsze 7 tygodni musieliśmy ja non stop nosic tak teraz pannica sie wkurza jak za długa ja trzymamy na rękach i manifestuje to płaczem- lubi leżeć:) wiec nam to na rękę:)

My używamy Nuka i jesteśmy bardzo zadowolone. Mała ssie go namiętnie. Próbowałam dr brownsa ale nie sprawdził się.

Wawka no właśnie pamiętam że mieliście z małą problemy z kupą ale nie sądziłam że diagnozowali ja w kierunku hirszprunga. Dobrze że twoja zdrowa. I co stwierdzili? zaparcia nawykowe?
Moja smułke właściwie to popuszczała od drugiej doby. To nie była taka kupa jak u starszej ze po pas obrobiona była. Tylko właśnie takie popuszczanie. Od 2 doby miała infekcje ale dostała antybiotyk i było ok. Przez te 3 tyg które byłyśmy w domu miała wielki wzdety brzuch ale kupy robiła codziennie. Raz miała tylko przerwę 3dni. Ale karmiłam piersią więc te kupy bardziej wodniste były. I dopiero jak trafiliśmy do szpitala z jelitowka jak miała miesiąc doktor stwierdził nietolerancje laktozy i dostała nutramigen on ja że tak powiem zakorkowal i dostała toksycznego zapalenia jelit które mogło skończyc się tragicznie :-( na szczęście niunia już drugi raz pokazała ją bardzo chcę żyć i dała radę. A dzięki trosce lekarzy żyje i udało im się uniknąć stomii. Niunia nie miała typowych objawów i dlatego najprawdopodobniej odcinek jelita nieunerwionego jest krótki. Tak twierdzą chirurdzy i ja im wierzę.

Sunovia moja na początku miała tommee tippee ale taki w kształcie cyca a teraz kupiłam Aventa i też jej odpowiada.

renisus, no proszę, czyli nie tylko moja taki grubasek ;-)

Dziewczyny walnijcie mnie w głowę. Indze na kilku zdj z lampą oko odbiło się na biało, a nie czerwono i już zdiagnozowałam u niej siatkowczaka. Nie jestem hipochondryczka i nie mam w zwyczaju wyszukiwać chorób sobie czy dzieciom, wręcz przeciwnie, ale te zdj jakoś mnie zaniepokoily. A jeszcze jak przeczytałam, że jedna z przyczyn tego nowotworu może być niedobor kwasu foliowego w ciąży (coś mi się pomieszalo i przestałam brać po I trym), to nie mogę przestać o tym myśleć.

Mamy dzieci, które miały zoltaczke - czy skierowano was do okulisty? Niedawno się dowiedziałam, ze w niektórych szpitalach/przychodniach to jest standard, my jesteśmy tylko pod stałą opieką neonatologa, nic o okuliscie nie wspominała póki co.

Sunovia to wina aparatu i oswietlenia; czasami wychodza czerwone, czasami czarne a czasami takie bialo -szare, no i normalne. Ale oczywiscie serce matki wie najlepiej i jak Cie niepokoji to marsz do doktora.

Nam nikt nie mowil ze mamy isc do okulisty, moze to zalerzy od tego jak mocna byla ta zoltaczka.

reklama
Drugie. Wypadało w wigilię, a wtedy nie szczepia, więc chciałam dziś plus rota, bo znów coś mi się pomyliło, że pierwsza dawka musi być do 12 tyg. Ale powiedzieli, że tego 5w1 nie mogą dac o tydzień wcześniej niż powinni, a jeśli nam tak bardzo zależy na szybkim podaniu rota, to zaszczepia w sylwestra. Też się w sumie zdziwiłam. Ale nigdzie się nie wybieramy, więc dla mnie ok.

Do góry