reklama

Pazdziernik 2016

Dziewczyny mam pytanie do was odnośnie kwasów dha... bo wczoraj zajrzalam na rozpiske od mojego pierwszego lekarza i jest tam że od 13 tyg. brać kwas dha. Tyle że jak pierwszy raz poszłam kupić witaminy to w aptece poleciła mi femibion classik, a na nim jest napisane że dla kobiet starających się, w ciąży i karmiących, wiec myślałam że jest ok przez całą ciążę. Jednak dziś poczytalam że nie zawiera kwasów dha... i nie wiem... jak wy suplementujecie te kwasy?

reklama
Tola 200 % tego kwasu.
Nie chciałam iść na kasę chorych , bo mam uraz. Pozbyłam się przez jedną dentystkę na NFZ zęba , a przez drugą mam bruzdy na 1 od czyszczenia. Nie mam tu sprawdzonego dentysty na NFZ i nie mam ochoty szukać.

Mieliśmy jechać na piknik rodzinny i basen. Moja wstała z 37.2. Więc tylko piknik dziś.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

mnie też to kuje to ciągnie pod brzuchem , ale jakoś jak mówiłam o tym lekarzowi to tylko mówił żeby brać co jakiś czas rozkurczowe ( nospa albo scopolan ) i więcej odpoczywać , patrzę , że chyba większość z nas tak ma więc pewnie to faktycznie normalne :-)

Któraś chętna??? Zapraszam

Taka jestem zdolna że aż:D

Załączniki

• DSC_0054.JPG
    DSC_0054.JPG
    397,3 KB · Wyświetleń: 89
Witam Dziewczyny! Pomalutku nadrabiam, ale po opowieści Toli aż mnie duszności złapaly... Współczuję, Tola i dziewczyny którym pękła szyjka, jak to jest u was z zrostami? Czujecie coś? Ja miałam podobną syt. Co Tola przy porodzie, było ciężko i tez skończyło się zabiegowo, tez lekarz docisną. Przez cały ten czas (9lat) podczas zmiany pogody bądź nagłego wysiłku fizycznego ciągło mnie i kluło. I teraz zastanawiam się co gdy podczas porodu dowiem się ze zrosty "hamują" dziecko do wyjścia...? może to głupie myśli są ale martwię się o to.

Beatka tez mogę wpaść na takie cuda?!? ;)
Aha dziewczyny, właśnie mi uswiadomilyscie ze jestem w szóstym miesiącu!! Haha dobrze ze w porę się obudziłam. Zawsze sobie mówiłam, zacznę kompletowac wyprawkę na początku II Trymestru. Hahaha ja pattze dziś na te tabelki a to juz prawie koniec ;)

Mam straszne duszności, znaczy się nie mogę normalnie złapać oddechu, męczy mnie to strasznie, wiec wymyslilam wczoraj ze pojedziemy na basen. I... To był głupi pomysł, duszno, śmierdzi chlorem... A popływać mi nie dało bo mi brzuch ciągną w dół :) serio, myślałam że to nic nie wpływa na to a jednak ;) Hihi

Pola ja nie wiem czy to od szyjki, ale miesiaczki sa bardziej bolesne, ale bez tragedii. I po stosunku boli jak po miesiaczce, ale co sie nie robi dla przyjemnosci :-)
Sam porod nie byl bolesny tylko meczacy dla mnie. Kazdy tez ma inny prog bolu.
Ja widzialam jak babka bierze nozyczki i czulam cieplo ja cieła. Ale nic nie bolało.
A was?

Dzień dobry [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Muszę was nadrobić... Chyba z 10 stron mam [emoji6] [emoji6]

Damian pojechal po takie białe bawarskie kiełbaski bo mi się zażyczyło na śniadanie [emoji23]
A ja jeszcze leniucha mam żeby wstać...

Wczoraj się znów poklocilam, bo tylko te mecze i mecze... A ja?[emoji22]

Dziewczyny, klucie w środku tam... Juz chyba tam gdzie szyjka... Mam takie właśnie głupie uczcie i za chwilę ok... I teraz znowu... Macie tak?

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej. Miałam takie klucie czasem w pierwszej ciąży i teraz z bliźniakami też mam. Na szyjkę wtedy to nie miało wpływu wiec wierze ze i teraz nie ma. Ale za to mnie w pachwinach strasznie ciągnie i boli.. a was?

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry