Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
U nas ospa x 2![]()
Na razie maluchy są dzielne, ale najgorsze dopiero przed nami. Myślę, że największy wysyp krostek będzie dzisiaj po południu, albo jutro rano.Ups... to masz sajgon w domu teraz!! Dobrze, ze ospe mozna miec tylko raz (teoretycznie!!) bo mialabys za chwile kolejnego chorego! Z jednej str to dobrze ze zachrowaly blizniaki bo beda mialy juz to z glowy, ale z drugiej... szkoda maluchow! A jak to znosza? Czy to prawda ze przy ospie nie powinno sie wystawiac chorego na slonce?

Później można co roku chorować na półpasiecUps... to masz sajgon w domu teraz!! Dobrze, ze ospe mozna miec tylko raz (teoretycznie!!)

Greti to kup jakąś maść na opryszczkę - ma podobne działanie.Po 16 dniach powiadasz, to znaczy, że pod koniec tygodnia powinny załapać.
Kurcze w Austrii nie znają tej maści o której pisałaś, a lekarka odmówiła mi wypisania recepty na Heviran![]()
Na razie maluchy są dzielne, ale najgorsze dopiero przed nami. Myślę, że największy wysyp krostek będzie dzisiaj po południu, albo jutro rano.
Problem jest taki, że maluchy zcierają sobie tą białą maść
Niestety prawda z tym słońcem. Teraz w ogóle nie wolno im wychodzić na dwór, bo do zaschnięcia ostatnich krostek oni zarażają. A potem będziemy mogli wychodzić tylko w zacienione miejsca. Na słońce nie powinno się wychodzić, zeby uniknąć przebarwień.

I krem powinien zadzialac
Jak dlugo Benjamin mial swedzace krostki?Później można co roku chorować na półpasiec![]()
Polpasiec to rzadka choroba i nie lapie tak czesto jak grypa 
Piotruś wczoraj z nocy wstał z kupką w pieluszce. Okazało się, że podżarła mu ta kupa pupę - ma odparzoną i cierpi strasznie. :--
-
-(
Do tego ma biegunkę - dziś od rana zrobił już z 7 kupek.Nie zupełnie rzadkich, ale rozrzedzonych.
Nie chce jeść ani pić.
Boję się, że się odwodni.
W nocy spałam ze 4 godziny, z czego połowę z Piotrusiem na kolanach i co godzinę zmieniałam pieluchę.Dziś już odrobinę lepiej, ale wykończona jestem.
Jeśli do jutra mu nie przejdzie to idę do lekarki
Zmykam, bo niedługo przyjdą chrzestni Piotrunia z życzeniami z okazji wczorajszego święta.

...
I jak tam Piotrus? Lepiej juz?![]()

Wszystko mnie boli, nie mogę mówić, ani przełykać. Gorączka już na szczęście przeszła, ale i tak nie mam siły. Dziś jak mój m wrócił z pracy to zastał mnie śpiącą na kanapie - nie wiem kiedy zasnęłam
, a Piotrusia siedzącego w szufladzie z płytami 

Może tak być, ale nie musi - mój Wojtek też na początku miał mało ale po trzech dniach mu wysypało od nowa. Młodsi lepiej to znosili - tylko po krostach było widać, że są chorzy, za to najstarszy miał najmniej krost ale samopoczucie u niego było najgorszeczyżby mieli taki łagodny przebieg![]()
.Piotruś wczoraj z nocy wstał z kupką w pieluszce. Okazało się, że podżarła mu ta kupa pupę - ma odparzoną i cierpi strasznie. :--
-
-(
Do tego ma biegunkę - dziś od rana zrobił już z 7 kupek.Nie zupełnie rzadkich, ale rozrzedzonych.
Nie chce jeść ani pić.
Boję się, że się odwodni.
W nocy spałam ze 4 godziny, z czego połowę z Piotrusiem na kolanach i co godzinę zmieniałam pieluchę.Dziś już odrobinę lepiej, ale wykończona jestem.
Jeśli do jutra mu nie przejdzie to idę do lekarki
Zmykam, bo niedługo przyjdą chrzestni Piotrunia z życzeniami z okazji wczorajszego święta.
oby przeszło i jak długo tak biegunkuje a nie pije bo jedzenie jest teraz mniej ważne najważniejsze aby duuuuzo pił i jak nie pije to wtedy szybko do szpitala dadzą mu kroplówke bo może się odwodnić
EFIKA, PATRYSIA to przezylyscie chwile grozyBiedne maluszki. Musialo ich strasznie bolec:-( Nasze dzieci maja czasem pomysly nie z tej ziemi i tak to sie pozniej konczy
Kaja wcisnela ostatnio palec do magnetowidu i nie mogla wyjac. Wczesniej weszla na stol zeby w ogole do niego dostac
Probowalam jej delikatnie pomoc, ale nie dalo rady, wiec wyciagnelam na sile
Krew jej leciala, ale na szczescie skonczylo sie tylko na zdartej skorce. A dziure na kasete na wszelki wypadek zakleilam na cztery spusty bo mowienie ze czegos nie wolno rzeczywiscie czasem nie wystarczy
![]()
trzeba patrzec non topa bo normalnie sekunda a coś się już dzieje