reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październikowe Mamy 2010

Sheeney, rozumiem Cię z tymi włosami. Ja zaczęłam myć co drugi dzień, ale muszę to zrobić od razu, jak wstanę. Jak mąz wychodzi do pracy, a Hania jeszcze śpi, to każę mu się budzić, żebym zdążyła, bo jak Mała jest na nogach, to może być ciężko włosy umyć. Normalnie takie zboczenie albo siła przyzwyczajenia.
A kontynuując wątek piżamowy, to kiedyś miałam takie ciepłe flanelowe, sztuk dwie - czerwoną w kratkę i niebieską i teraz nie mogę sobie wyobrazić, jak mogłam w nich spać i nie było mi za gorąco... Chyba mi się regulacja cieplna zmieniła:p Teraz w grę wchodzą tylko krótkie rękawki i spodenki albo koszulki na ramionka.
Jak pojechaliśmy w podróż poślubną, to kupiłam sobie taką fajną czarną koszulkę w Atlanticu. Wszystko pięknie ładnie, tylko dziadostwo farbowało, więc rano prześcieradło w hotelu było mocno szarawe. Pewnie obsługa pomyślała, że jakieś straszne brudasy z nas...

Ostatnia edycja:
reklama
Kroma czytaj czytaj tylko nie zaśnij przy lekturze.
Ragna kolorowych.
Sheeney zostałyśmy same chyba na placu boju.
A gdzie reszta mamuś, przecież święta się skończyły ?!!!

Kania ty wiesz jak ja sie zawsze wkurzalam jak mi mowili(mama i babcia w szczegolnosci),ze nie wolno myc codziennie wlosow a ja zawsze mowilam,ze nie bede chodziła w brudnych .I zawsze jak bylam u nowego fryzjera pytalam jak to jest z tym codziiennym myciem i wszyscy mowili,ze jak wlosy tego wymagaja to trzeba myc.A jedna taka przedpotopowa fryzjerka(kolezanka babci) do ktorej chodzilam jak bylam mala mowila,ze powinnam przetrzymac wlosy z tydzine czasu:szok::szok: to nie beda mi sie tak przetluszczac pozniej.Tygodnia w zyciu bym nie wytrzymała ale na mnie zadne przetrzymywanie nie dzialalo.Ragna ja tez jestem bardzo przewrazliwiona na punkcie moich wlosow ,w senisie,ze jak nie umyje to mam wrazenie ,ze wszyscy sie na mnie patrza..

O faktycznie wszystkie ida spac..

Ja tygodnia też bym nie wytrzymała ale co drugi dzień myję i wystarczająco jak dla moich włosów. Każdy sam wie co dla niego najlepsze:-) Mnie fryzjerka powiedziała, że sama o tym decyduję, jak włos się przyzwyczai do codziennego mycia to tak już zostanie i trzeba będzie myć codziennie.
Winko się skończyło więc pewnie też uderzę na me łoże, bo czeka mnie wczesna pobudka.
Kolorowych snów Wam życzę i mam nadzieję że jutro będzie tu ruch jak na Marszałkowskiej ;-)

Ostatnia edycja:
Jednak jeszcze nie zniknęłam, bo muszę maila do koleżanki skrobnąć, więc zaglądam. Sheeney, ja słyszałam, że to nie jest prawda, że codzienne mycie jest szkodliwe. Przecież są nawet szampony do codziennego mycia włosów. Tygodnia bez umycia głowy to ja bym w życiu nie wytrwała. Chyba bym była strasznie agresywna... I nosiła chustę... Mój mąż myje np. codzienne włosy, bo mu się przetłuszczają i ja to widzę. Zresztą ja akurat zwracam na takie rzeczy uwagę i czuję obrzydzenie, kiedy widzę w tramwaju kogoś ze strasznie przetłuszczonymi włosami... Oczywiście włosy włosom nierówne. Ktoś musi myć codziennie, innemu wystarczy co kilka dni. A dzieciom myjecie codziennie?

Ragna Oliwia za dużo włosków nie ma, myję jej co drugi dzionek i na punkcie swoich włosów też mam lekką manię, bo nie cierpię przetłuszczonych włosów.
Teraz to już na pewno zmykam, dobranoc !!!

Ostatnia edycja:
Ragna ja tez zawsze widze u innych ale to pewnie takie zboczenie.Ja mam cienkie wlosy i musze je myc codziennie bo odrazu widac.Ja Tomusiowi myje codziennie .Wlasciwie nawet sie niew zastanawilam czy myc rzadziej.Wole jak mu wloski pachna szamponem a jako n sie czasem obudzi to mu sie wloski spoca

reklama
My Hance myjemy co drugi dzień, bo tego nie lubi, chyba że jakoś je zabrudzi albo bardzo się spoci.
Mail do koleżanki napisany, więc koniec przesiadywania przed kompem na dziś.
Dobranoc!

Ostatnia edycja:
Do góry