reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja będę musiała ...tzn na początku myślę o niani.. ale jeszcze minimum pół roku posiedzę raczej na wychowawczym bo szkoda mi będzie takiego Maluszka oddawać po roku do żłobka :( a Mama i Treściowa pracujące :/ także myślę że Żłobek w wieku 2 lat :) ale to póki co plany ...dalekie :P

Lili ja zamierzam jak najdłużej być z dzieckiem. Czasem pewnie moja mama przyjedzie do wnuka a ja trochę popracuje, ale generalnie chciałabym jak najdłużej być z dzieckiem i do 3 roku życia żłobki i przedszkola odpadają ;-)

Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Ja mam taki plan. Wprawdzie zamiast ze żłobka wolałabym korzystać z pomocy babć, ale na 99% nastawiam się na powrót do pracy. Nie wyobrażam sobie nie pracować :D Więc myślę, że dogadam się z babciami, a sama wrócę do pracy.
A Ty jaki masz plan?

Ja będę musiała ...tzn na początku myślę o niani.. ale jeszcze minimum pół roku posiedzę raczej na wychowawczym bo szkoda mi będzie takiego Maluszka oddawać po roku do żłobka :( a Mama i Treściowa pracujące :/ także myślę że Żłobek w wieku 2 lat :) ale to póki co plany ...dalekie :P
Moja corka poszla do żłobka w wieku 2 lat i gdyby nie choroby byloby super[emoji6]ale mąż mi do tej pory wypomina ze poszlam do pracy zamiast sie dzieckiem zajmowac[emoji14]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Co do konfliktu to my nie mamy, oboje grupa B rh-, przy pierwszej ciąży po poronieniu dostalam immunoglobuline bo pani doktor stwierdzila ze ojciec nigdy nie jest pewny[emoji2][emoji2][emoji2]mina mojego męża bezcenna[emoji2][emoji2][emoji2]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Moj starszy szedl jako roczniak do zlobka, mlodsza tez tak pojdzie na pewno, prywatny- bylam i jestem zadowolona:) tescie w domu ale nie mam zamiaru ich obciazac dzieckiem,ani po prostu nie chce zeby mieli wplyw na wychowanie wnukow:) pozatym sami mowia ze oni juz odchowali i moga sie zajac ale raz na jakis czas na chwile;) A moi rodzice oboje pracuja... ale no dla mnie zlobek to nic strasznego;)

Sunday tez mam takie spostrzezenia, siedza w domu i idac ulica slysze kto jakie bajki oglada.... a nawet na spacer nie wyjda, a jak ida to z telefonem a dziecko samopas... 3 i 4 latki sikajace i robiace kupy w pampersa i nie mowiace...

Ja mam taki plan. Wprawdzie zamiast ze żłobka wolałabym korzystać z pomocy babć, ale na 99% nastawiam się na powrót do pracy. Nie wyobrażam sobie nie pracować :D Więc myślę, że dogadam się z babciami, a sama wrócę do pracy.
A Ty jaki masz plan?
W sumie dziś zaczęłam się nad tym zastanawiać. Bo niby tesciowa w domu siedzi ale nwm czy chcialaby mi z dzieckiem zostawac. Więc biorę też gdzieś pod uwagę żłobek. A wszystko po to żeby trochę mojego odciążyć i przyspieszyć jego powrót do kraju. Tylko druga strona jest taka ze na pewno szkoda by mi było takiego szkraba oddawać komuś obcemu na cały dzień. No i tak sobie myślę ze w nie dość ze tatę będzie oglądać 3 razy do roku może 4 to jeszcze mama ciągle w pracy. No nwm na pewno będziemy nad tym dyskutować. Chociaż mój jest za tym żebym się dzieckiem opiekowała i tak do dwóch lat żeby się starać o kolejne.

reklama
Synowi zaraz po urodzeniu pobrali krew żeby sprawdzić jaką ma grupę. I przychodzi Pani i mówi że jest ok bo też ma minusową jak ja. A ja pytam a jaką. A ona ze A. ( ja B mąż 0) ja wielkie oczy i pytam ale jak to możliwe a mój mąż na mnie NO WŁAŚNIE. Ona w śmiech i mówi spokojnie przy grupie 0 czasami się tak zdarza. Do tej pory się z tego śmiejemy.
Uciekam na usg. :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry