Beczulinda
Fanka BB :)
W ciąży na ból kręgosłupa zaleca się pływanie w basenie i rozciąganie. Tyle we własnym zakresie. Istnieją masaże typowo dla kobiet ciężarnych ale sa one zdecydowanie inne od klasycznego masażu grzbietu 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja Ci radzę raczej uważać. Z wykształcenia jestem fizjoterapeutom i jeżeli mąż nie ma doswiadczenia w masażach to efekt może być wprost odwrotny do zamierzonego. Moja siostra jest technikiem masażysta i nie podejmuje się masowania mnie. Ciąża jest generalnie przeciwwskazaniem do wykonywania zabiegu masażu.
Powolne ruchy nie powinny wyrządzić krzywdy, ale bawienie się w masowanie we własnym zakresie tym bardziej u ciężarnej jest nieodpowiedzialne. W szpitalu robili to specjaliściTo trudno nazwać masażem... w ten sposób mi robili jak leżałam w szpitalu. Pomagało i to bardzo. A ból kręgosłupa miałam taki, że aż nogi mi drętwiały.
W ciąży na ból kręgosłupa zaleca się pływanie w basenie i rozciąganie. Tyle we własnym zakresie. Istnieją masaże typowo dla kobiet ciężarnych ale sa one zdecydowanie inne od klasycznego masażu grzbietu![]()
W zagrożonej ciąży nic nie jest bezpieczne. Mówiłam o zdrowej ciążyW zagrożonej ciąży basen, a tym bardziej rozciąganie jest surowo zakazane. Przynajmniej tak mi lekarz mówił.![]()
Powolne ruchy nie powinny wyrządzić krzywdy, ale bawienie się w masowanie we własnym zakresie tym bardziej u ciężarnej jest nieodpowiedzialne. W szpitalu robili to specjaliści
W zagrożonej ciąży nic nie jest bezpieczne. Mówiłam o zdrowej ciąży
Ja tam nie wnikam. Po prostu mówię że masaż wykonywany na własną rękę może wyrządzić krzywdę. Mam taką wiedzę to się nią dziele. A kto jaka decyzję podejmie to nie mnie oceniaćTacy specjaliści jak pielęgniarka, która pokazała mojemu mężowi jak ma mi pomóc.![]()
Trzymam kciuki Kochana, będzie dobrze tylko trzeba zadziałać w tym kierunku [emoji110][emoji110][emoji110][emoji4]Kasia właśnie , wiem bo z małą mi sie łożysko przecieralo [emoji17]
madagos no to pójdę we wtorek do rodzinnego i obejrzymy czy mi wystawi jakieś skierowanie , jak nie to jestem skazana na prywatną wizyte, juz ostatnio mialam isc a mi sie uspokoiło ...
[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 15t4d [emoji272]