reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
No ale dużo bakterii przy niski ciężarze właściwym moczu wskazuje na zapalenie :(
Bakterie to oczywiście pałeczki kwasu mlekowego z pochwy. Przecież @JM* dopiero ze szpitala wyszła to zdrowa musi byc i przebadana jak ryba. (Sorry, już mi emocjonalnie odbija, chyba się stresuję to wizyta jutrzejszą)

uwierz mi, że można, ja nie dostałam 😐 "nie będę znieczulać do szycia, bo to tylko otarcie" 🙄 byłam świeżo po urodzeniu, więc nie do końca ogarnęłam. Największy ból tego porodu...
Potwierdzam niestety można nie dostać:( ja też nie ogarniałam, męża wygonili na szycie, a na moje próby upominania się o znieczulenie tekst lekarki, że przecież to już tylko skóra i zaraz kończy:( tym razem mąż ma tego dopilnować i nie dać się wyrzucić z sali. Również zle wspominam ten ból jak i samo nacięcie a najgorzej to chyba tą moją bezradność i kompletne ignorowanie tego co mówię.

Bakterie to oczywiście pałeczki kwasu mlekowego z pochwy. Przecież @JM* dopiero ze szpitala wyszła to zdrowa musi byc i przebadana jak ryba. (Sorry, już mi emocjonalnie odbija, chyba się stresuję to wizyta jutrzejszą)
Właśnie co ja kwestionuje hehe w szpitalu wkoncu też miałam bakterie ciazar też już niższy ale nie taki jak dziś,leukocyty erytrocyty i mieli to w d.. 🤦

W naszym szpitalu by pewnie zanim trafili prawidłowo by już dziecko było na świecie przy celowaniu igła przy tym znieczuleniu.

Oj tak, na szkole rodzenia położna mówiła gdzie u nas w okolicy jest szansa na znieczulenie zewnatrzoponowe do porodu a gdzie nie. Odnioslam jednak takie wrażenie, że raczej mała szansa, że dostaniemy je nawet w szpitalu w którym to robią. A bo musi być dobry czas, a jak babki wołają o znieczulenie to już jest zwykle za późno, a to, że anestezjolog nie zawsze jest dostepny. Położna raczej odradzała, bo akcja porodowa spowalnia, bo trzeba już wtedy leżeć i że komplikację mogą być po takim znieczuleniu. Ja miałam mieszane uczucia słuchając tego, bo jednak w wielu krajach rutynowo dziewczyny dostają i są zadowolone, a u nas to brzmi trochę jakby było fanaberia... Ehh matka polka ma cierpieć dla zasady
moja kuzynka raz rodziła bez zewnatrzoponowego i raz z .. mówi ze nigdy w życiu już by się nie zgodziła Bez rodzic ale fakt rodziła
W Anglii i tam to jest powszechne 🙈 mówiła
Ze wyobrażała sobie jak przec bo nie czuła w ogóle
Bolu 🙈🙈🙈
W Bydgoszczy jest niestety w jednym szpitalu i to właśnie jak się trafi na zmianie anastezjologa
I akurat będzie wolny czyli szansa marna.. trochę to przykre ale co zrobić 😬😬😬
Potwierdzam niestety można nie dostać:( ja też nie ogarniałam, męża wygonili na szycie, a na moje próby upominania się o znieczulenie tekst lekarki, że przecież to już tylko skóra i zaraz kończy:( tym razem mąż ma tego dopilnować i nie dać się wyrzucić z sali. Również zle wspominam ten ból jak i samo nacięcie a najgorzej to chyba tą moją bezradność i kompletne ignorowanie tego co mówię.
nacięcia zle nie wspominam po prostu poczułam ciepło jakby mi ciepła woda krocze polali ale do szycia fakt ze jakiś zastrzyk dostałam 🙈

reklama
A co Ci wyszło ?
Te ketony, erytrocyty, bakterie i kryształy. Na razie nie powtarzalam. Jak zjadłam wczoraj lepsza kolację pod względem ketonurii, to znowu miałam rano wyższa glukozę na czczo (i w ogóle mam dzisiaj wyższe wyniki z glukometru). Z jednej strony juz chciałabym machnąć ręką, że i tak miałam iść kilka miesięcy temu do nefrologa ws. kamieni. Z drugiej, martwie się, że na koniec coś przeoczymy i że Malucha mi będą musieli szprycowac antybiotykami itp.

Do góry