reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Rosi wiesz co czasem się trafi na jakieś chamskie baby, ale poradziłaś sobie i to najważniejsze żeby się nie dac....
Super dziewczyno..... a co do porodu nie przejmuj się na zapas, będzie dobrze..
ja KTG miałam wczoraj jak pisałam i nic skurczy zero, kolejne 9tego już na izbie przyjęc i zobaczymy.... ale coś się nie nastawiam że sytuacja się zmieni :tak:
Meganne,patrze na twoj suwaczek i widze ze jestesmy w jednakowym terminie;-).
Ja w sumie samym porodem sie nie martwie tylko ze wredne baby bedą i tak sie przejme ze wszystko sie zatrzyma.
A na KTG to nawet pojecia nie mam czy zarejestrowalo jakies skurcze bo mi sie wydaje że mialam ze 2.Nikt mi nie wyjasnil o co chodzi w tym wykresie:no:.Poki co to czuje sie świetnie i chyba nie szybko dziciatko sie zdecyduje wyjżec na świat:-D.Właściwie jej sie nie dziwie bo taka zima ze i mi sie nie chce wychodzic.

reklama
Dziewczyny, ile bierzecie pieluszek do szpitala dla niemowlaka na poczatek:confused:.Ja spakowalam 20 sztuk i sie zastanawiam czy to nie za malo.Z tego co wiem to szpital swoich nie oferuje.

Dziewczyny, ile bierzecie pieluszek do szpitala dla niemowlaka na poczatek:confused:.Ja spakowalam 20 sztuk i sie zastanawiam czy to nie za malo.Z tego co wiem to szpital swoich nie oferuje.
jezeli chodzi o jednorzowe to mój szpital zaleca 20 ale zapakowałm 30 :) torba wyglada jakbym na 3-tygodniowe wczasy jechała a nie na 3 dni do szpitala...:-D

To zalezy czy masz blisko kogos kto ci dowiezie.
Jak tak to wez 20 na pierwszy dzień.
Bo liczy sie okolo 15=18 na dobe podobno.
Bo i tak bedziesz miała toboły swoje to zebys nie musiała tego nosic.

To zalezy czy masz blisko kogos kto ci dowiezie.
Jak tak to wez 20 na pierwszy dzień.
Bo liczy sie okolo 15=18 na dobe podobno.
Bo i tak bedziesz miała toboły swoje to zebys nie musiała tego nosic.
Z dowozem to nie bardzo,moze mama zajrzy do szpitala ale nie wiem.Nie wiedzialam ze taki maluch zuzywa 15 pieluch na dobe:shocked2:.Moze cala paczke wezme bede pewna ze wystarczy:happy2:.
A co wy dziewczyny bierzecie skoro torba taka ciezka.Ja mam niewielką torbe z podstawowymi rzeczami a ubranka na wyjscie to mama dowiezie jak dostane wypis.

Z dowozem to nie bardzo,moze mama zajrzy do szpitala ale nie wiem.Nie wiedzialam ze taki maluch zuzywa 15 pieluch na dobe:shocked2:.Moze cala paczke wezme bede pewna ze wystarczy:happy2:.
A co wy dziewczyny bierzecie skoro torba taka ciezka.Ja mam niewielką torbe z podstawowymi rzeczami a ubranka na wyjscie to mama dowiezie jak dostane wypis.
ja wszystkie rzeczy na przed i po porodie mam w jednej torbie. kupiłam sobie taka na kółkach zeby było lzej. Plus papierowa torba z pieluszkami i kocykiem dla Małej.
Torba z ubraniami na wypis dla nas obu zapakowana osobno. Maz przywiezie jak bedzie nas odbierał.

Ja boirę taką małą paczkę pampersów - 40 kilka ich tam jest w środku.
Myślę, ze na 3 dni, to wystarczy :-)

Weź pod uwagę, że na początku Maleństwo robi kupki przy każdym prawie karmieniu, a czasem i pomiędzy. Zakładając, że spędzisz w szpitalu 3 pełne doby (a może nawet trochę więcej), i będziesz karmić co 2-3 godziny, to około 30 pieluszek zejdzie Ci na pewno :-)

no mój też się chyba tam łapkami trzyma... bo łóżysko stare i małe rozwarcie... a on nie zamierza.... jeśli czujesz skurcze to dobrze, znaczy że się przygotowujesz:p heheheh ja nie czuje żadnych... i zaczyna mnie to już martwic.....słuchaj a położnymi nie martw się..... rodzisz sama czy z partnerem?jak z partnerem to wiesz zawsze będzie miał kto ją ( położną ) opieprzyc w razie co, a jak sama ... to też sobie rade dasz :-)

Ja boirę taką małą paczkę pampersów - 40 kilka ich tam jest w środku.
Myślę, ze na 3 dni, to wystarczy :-)

Weź pod uwagę, że na początku Maleństwo robi kupki przy każdym prawie karmieniu, a czasem i pomiędzy. Zakładając, że spędzisz w szpitalu 3 pełne doby (a może nawet trochę więcej), i będziesz karmić co 2-3 godziny, to około 30 pieluszek zejdzie Ci na pewno :-)
kurcze u nas w szpitalu trzymają dwie doby - a czasem i krócej - i do domu, i kazali wziąc ok 30 pieluszek na wszelki wypadek plus 4 tetrowe... ( tylko te to nie wiem po co... chyba żeby dzieciaczek cofki na nas nie zrobił albo na łóżko....) u nas po cesarce leżą kobitki 3-4 doby i do domu... jak w fabryce

reklama
Do góry