reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
kurcze u nas w szpitalu trzymają dwie doby - a czasem i krócej - i do domu, i kazali wziąc ok 30 pieluszek na wszelki wypadek plus 4 tetrowe... ( tylko te to nie wiem po co... chyba żeby dzieciaczek cofki na nas nie zrobił albo na łóżko....) u nas po cesarce leżą kobitki 3-4 doby i do domu... jak w fabryce

Pieluszki tetrowe sa glownie do podkladania dzidziusiowi pod buzie, do wycierania jak sie cos uleje. Ale tez w wiekszosci szpitali trzeba jedna pieluszke tetrowa przeznaczyc na wyjscie, bo nakrywa sie nia maluszka przed wiatrem i zimnem przy przechodzeniu z budynku szpitala do samochodu. Czasami trzeba miec swoja pieluszke tetrowa do ważenia dziecka, bo klada ja na wadze i na nia dopiero bobaska. Albo przy zmianie pampersika kladzie sie dziecko na tetrze, zeby nie lezalo w szpitalu bezposrednio na tym przewijaku. Wiec skoro w Twoim szpitalu wymagaja kilku sztuk to napewno w jakims konkretnym celu :tak:

Tutaj u nas to 2-3 doby po NS jezeli nie dawali epiduralu , a po CC 5 dob. Ja tez mam ok 20 pieluch, ale maz mi przywiecie wiecej, bo torba tez wypchana, kocyk, becik, recznik no i ciuszki 4 kompleciki plus kombinezon. Zastanawiam sie nad tym becikiem hmmm,, z tego co widzialam to tutaj tylko kocykiem nakrywaja.

Meganne,ja zupełnie sama:-((przyszly tatus okazal sie nieodpowiedzialnym 30letnim gowniarzem).
Planowalam ze moze poloznej ktora porod odbierac bedzie to jakiegos pieniazka wcisne zeby milsza byla,bo w trakcie jak mnie jakas opieprzy za cos to potrafie tak sie zaciac ze ani rusz.Za bardzo wszystko biore sobie do serca.:-(
Ale moze tak źle nie bedzie,może cos mnie milo zaskoczy:-)

Meganne,ja zupełnie sama:-((przyszly tatus okazal sie nieodpowiedzialnym 30letnim gowniarzem).
Planowalam ze moze poloznej ktora porod odbierac bedzie to jakiegos pieniazka wcisne zeby milsza byla,bo w trakcie jak mnie jakas opieprzy za cos to potrafie tak sie zaciac ze ani rusz.Za bardzo wszystko biore sobie do serca.:-(

Kochana my wszystkie bedziemy Cię wspierac ciepłymi myślami.
Jak bedziesz bardzo w potrzebie to zadzwon do mnie podczas porodu ;)

reklama

hmmm kochana tatuś okazał się gówniarzem jego strata niech spada....
to może jakaś przyjaciółkę weź, tylko mamy nie polecam heheheh bo zacznie ci panikować heheheheheh a jak nie, to dasz sobie sama radę uwierz mi, słuchaj jak chcesz to przygotuj sobie pieniążka jakiegoś... a potem zobaczysz jak będzie fajna położna sama z siebie ( a podejrzewam że taka będzie) to nie będzie potrzeby z kaską wyskakiwać. a babkami w izbie przyjęc się nie przejmuj one przeważnie jakieś takie mało sympatyczne, ale na szcześce potem nie mają styczności z pacjentkami

a jak coś to jak pisze Misia dzwoń do nas.... włącz głośnik będziemy opieprzac położną przez telefon hehehe

Do góry