reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja mam dla maluszka torbe a dla siebie walizke, a co do ubran to jade w spodniach i sweterku takich co z pewnoscia wloze i po :-D cudow nie bedzie ze schudne haha. A przy lozkach sa szfki z dluga szafka wiec nie mam problemu zeby wszystko powesic ladnie na wieszakach wiec klopotu nie ma, nie musimy nic zabierac do domku.

reklama
Nie ma sztywnej reguły,że tuż przed porodem się chudnie-można,ale można też nadal tyć-zwłaszcza,że płyny ustrojowe się gromadzą i niektóre z nas bardziej puchną tuż przed. Ja tyję teraz bardziej wreszcie,mam już 11 na plusie,podczas,gdy długo było połowę mniej.

U nas to w szkole rodzenia mielismy spotkanie z położnymi ze szpitala i zakazaly jakichkolwiek walizek i wielkich toreb:baffled:.Powiedziano nam ze same musimy to po porodzie zaniesc na sale wiec po co ciezary dzwigac.Bo żadna pielegniarka walizek za nami ciagac nie bedzie.Kolezanka rodzila 2 miesiace temu i nie miala sily zaniesc torby to wrzucili jej na kolana i powiezli na łózku na sale poporodową az biedulka sie poplakala.
A rzeczy dla niemowlaka to tylko pieluszki i chusteczki do pupci,wiec skad ciezka torba:confused:.A dla mamusi to podklady gin.,2 reczniki,szlafrok,klapki,majtki jednorazowe,recznik papier.,tantum rosa i woda mineralna i cukierki na wzmocnienie bo jesc w czasie porodu nie dadzo.
Kazano torbe nie wiekszą jak 4 kg.

U nas to w szkole rodzenia mielismy spotkanie z położnymi ze szpitala i zakazaly jakichkolwiek walizek i wielkich toreb:baffled:.Powiedziano nam ze same musimy to po porodzie zaniesc na sale wiec po co ciezary dzwigac.Bo żadna pielegniarka walizek za nami ciagac nie bedzie.Kolezanka rodzila 2 miesiace temu i nie miala sily zaniesc torby to wrzucili jej na kolana i powiezli na łózku na sale poporodową az biedulka sie poplakala.
A rzeczy dla niemowlaka to tylko pieluszki i chusteczki do pupci,wiec skad ciezka torba:confused:.A dla mamusi to podklady gin.,2 reczniki,szlafrok,klapki,majtki jednorazowe,recznik papier.,tantum rosa i woda mineralna i cukierki na wzmocnienie bo jesc w czasie porodu nie dadzo.
Kazano torbe nie wiekszą jak 4 kg.

Dlatego ja taka na kółkach z wyciagana raczka sobie kupiłąm. W Makro była promocja po 19 zł były. I tak wszystko poukłądałam ze nawet pieluszki powinny wejsc ;)

Nikt nie mówił, że te nasze torby będą ciężkie, bo co ma tyle ważyć: pieluchy? chusteczki? piżamki? podkłady? szlafrok? ręcznik?
Tylko gabarytowo robi się z tego wielka waliza...

Ja w torbie mam 30 pieluszek, 5 tetrowych, 1 flanelowa, 3 komplety ciuszkow dla Dzieciaczka, roże, kocyk, ręcznik dla Dzidzi i 2 dla mnie, 2 koszule, kosmetyki i kapcie. w osobnej torbie mam szlafrok, klapki pod prysznic i kapcie dla przyszłego Tatusia :) Jeszcze wodę musze zabrać, ale to już w ostatniej chwili...

Ja właśnie zjadłam górę pierogów z jagodami i truskawkowo-serowych :-)

Chciałąm rozmrozic truskawki ale znalazłam jeszcze woreczek malin wiec wybrałam maliny :D

Tylko dylemat czy z kefirkiem do picia czy zjesc ze smietanka ;P

Dodam ze owoce z włąsnej działeczki przy domowej nie z Chin ;P

02 luty 2010r.

BRĄZOWY LUTOWY MEDAL

:rolleyes: agasz82 :rolleyes:

Córeczka Pola
Godzina Porodu -> 10:53
Waga -> 3130g
Długość -> 54cm
Rodzaj Porodu -> cc
Tydzień Ciąży -> 38t ciąży
Punkty Apgar -> ????
Zobacz załącznik 204115

02 luty 2010r.

:rolleyes: gibaga :rolleyes:

Synuś Alexander Alan
Godzina Porodu -> 14:56
Waga -> 3911g
Długość -> 55cm
Rodzaj Porodu -> sn
Tydzień Ciąży -> 40t ciąży
Punkty Apgar -> ????
Pierwsze Dziecko
olekgibagi.jpg

03 luty 2010r.

:rolleyes: ametyst :rolleyes:

Synuś Nikodem
Godzina Porodu -> 19:20
Waga -> 3290g
Długość -> 54cm
Rodzaj Porodu -> sn
Tydzień Ciąży -> 37t ciąży
Punkty Apgar -> 10pkt
Pierwsze Dziecko

04 luty 2010r.

:rolleyes: Anisen :rolleyes:

Córeczka Kinga
Godzina Porodu -> 01:25
Waga -> 3850g
Długość -> ????
Rodzaj Porodu -> sn
Tydzień Ciąży -> 40t i 5d ciąży
Punkty Apgar -> ????
Pierwsze Dziecko

04 luty 2010r.

:rolleyes: edyta01 :rolleyes:

Synek Natan
Godzina Porodu -> 13:06 (UK)
Waga -> 3840g
Długość -> 52cm
Rodzaj Porodu -> cc
Tydzień Ciąży -> 38t i 4d ciąży
Punkty Apgar -> 10
Trzecie Dziecko
Zobacz załącznik 203204

04 luty 2010r.

:rolleyes: kinia220v :rolleyes:

Synuś Dominik
Godzina Porodu -> 17:20
Waga -> 2930g
Długość -> ????
Rodzaj Porodu -> sn
Tydzień Ciąży -> 39t i 4d ciąży
Punkty Apgar -> 9
Pierwsze Dziecko

Ostatnia edycja:
reklama
A oto nasz nowa Sniezynka i wiadomosc od Gibagi 03.02.10 godz 00:34 (uk)
Alexander Alan gibson juz jest z nami.urodzony o 2.56pm 02.02.2010 porod naturalny.waga 8lb10 (3.911gram -przyp Iza)oz.dlugosc 21.5 (okolo 55cm- przyp Iza)jestem bardzo zmeczona.40minut parcia wiec bardzo szybko bo peklam bardzo mocno.teraz zszyta jestem.wychodzimy w czwartek moze.

Do góry