reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
Kachna321bum pisze:
Aśka- mam nadzieję, że to tak jednorazowo było, ale co podejrzewasz, że czopka dostał ??? Ząbki???

Jak już mówiłam moje dziecko jest wszystkożerne- wypił prawie 2 łyżeczki tego paskudnego antybiotyku i tylko trochę się skrzywił. Ale to zawsze coś do jedzenia z łyżeczki :) Teraz tylko muszę obserwować czy nic mu nie będzie po tym.
Nadal czuje się świetnie i nie ma gorączki, chociaż powinien mieć przy tym bardzo wyoką.
No i nius- gonimy Tomka
jAŚ MA JUŻ 6 ZĄBKÓW OD WCZORAJ !!!!!!!!!!! :D

Kachna mam nadzieje, ze jednorazowo...tak podejrzewam zabki, strasznie ma spuchniete dziasla...

Jasiu, dzielny chlopak!!
Ech, Ty zebolu maly!! Gratulacje!!

Siema dziewczynki. U Janka zalej nie ma objawów choroby :) Antybiotyk chyba toleruje, bo na razie nie ani biegunki, ani nie wymiotuje, ani w ogóle nic. Tryska zdrowiem :D
W niedzielę idziemy na USG nerek itd i jeszcze ma nas ta lekarka umówić z urologiem w Centrum Zdrowia Dziecka. Rozmawialiśmy z tą lekarką co ma nam robić USG i powiedziała, że bardzo dobrze, że go nie zostawiliśmy w szpitalu, że wcale nie musimy siedzieć 2 tygodnie w domu i że jak wszystkiego dopilnujemy to będzie ok :)

A i jeszcze Janek ma dużo pić. Cholera, doradzcie co dzieci chcętnie piją. Muszę go przekonać do picia z butelki, ale jak?? Gryzie smoczek, glamie ale efekt taki, że przez cały dzień wypił z butelki 10 ml, a wcale nie jestem przekonana czy na prawdę to wypił czy się narozlewało. No nie mogę go poić z kubka i co chwilę go przebierać :( Może jakąś herbatkę mu kubić, jakby mu posmakowała to by jakoś z tą butlą sobie poradził.
HELP

Super, ze z Jasiem dobrze:)
A co mu Kachna dajesz do picia? Bo jak soczkow nie cche pic, to wydaje mi sie, ze herbatki tym bardziej. Przynajmnije u nas tak jest, odkad Marcel posmakowal soczki, to herbatki gorzej mu wchodza. ]
A moze sprobuj z kubeczka niekapka mu jakies gesty sok dawac, np Bobofruta to sie tak nie poleje. Aha, ja czasem Bobofruta daje lyzeczka.
No a jak nie bedzie i tak chcial pic, to czesto go do piersi przystawiaj.

reklama
Do tej pory próbowałam z soczkami jabłko, jabłko- winogrono, marchewka bobofrut i wszystkie sama kończyłam :(
Ale dzięki za radę z niekapkiem (dla Jasia wersja "kapek" bo on nie rozumie że to trzeba ssać) może bobofrut tak strasznie nie będzie się lał i wystarczy zapora śliniakowo- pieluchowa :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry