reklama
u mnie było tak, że na pierwsza wizytę pediatra do domu przyszła w okolicach 4 tygodnia, jak kończyły się wizyty patronażowe. Obejrzała małego dała karteczkę z data pierwszego szczepienia i to wszystkomoje dziecko ma już 3 tygodnie a nasza położna nie umówiła nas na wizytę do lekarza po jakim czasie powinna sie odbyć pierwsza wizyta?

ale jesli nic się nie dzieję to nie ma potrzeby iść z dzieckiem do lekarza przecież położna przychodzi i widzi jak maluch się rozwija
stefanna
Marcóweczka '08
a ja czyścicie uszka ?
Darinia ja też przemywałam wacikiem tylko małżowinę uszną. Co jakiś czas zakraplam Zuzi uszka preparatem CERUMEX - ogrzewasz buteleczkę do temperatury ciała (ja to robię w ciepłej wodzie) i wpuszczasz do ucha ok. 5 kropli, 2 x dziennie przez 4 dni. Kosztuje około 12 zł. Świetnie się sprawdza i rozpuszcza woskowinę, nawet tą bardzo głęboką:-)!
Jeśli chodzi o wizytę u pediatry, to z tego co pamiętam powinna się odbyć najpóźniej około miesiąca od poprzedniego szczepienia. Wtedy podaje się kolejną szczepionkę, no chyba że coś się zmieniło...

Darina mnie tez połozna nie umawiała ja sama dzwoniłam i sie umawiałam na wizytemoje dziecko ma już 3 tygodnie a nasza położna nie umówiła nas na wizytę do lekarza po jakim czasie powinna sie odbyć pierwsza wizyta?
a wizyta powinna byc najpóźniej do 4 tyg
mazdaga
entuzjastka
U mnie też takie są zasady. Sama sie umawiam i jadeędo przychodni z dzieckiem.
skaba1
sierpień'05 marzec'08
uszka też myję tylko wacikiem na zewnątrz..
nam położna kazala się umówić na wizytę jak Marysia skończy 3 tyg., a że kończy jutro to pójdziemy dopiero po świętach..moje dziecko ma już 3 tygodnie a nasza położna nie umówiła nas na wizytę do lekarza po jakim czasie powinna sie odbyć pierwsza wizyta?
ninjacorps
Marcóweczka 2008
podkładacie pod główkę dziecku jakąś poduszkę? czy lepiej na płaskim
Darinia - dzieciom nie należy podkładać żadnych poduszek - można układać je za to na takim klinie (u niektórych dzieci może zapobiec to ulewaniu)
ZDROWA PODUSZKA-KLIN DLA NIEMOWLAKA FIRMY MATEX (327711884) - Aukcje internetowe Allegro
reklama