reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pielęgnacja maluszka

moje dziecko ma już 3 tygodnie a nasza położna nie umówiła nas na wizytę do lekarza po jakim czasie powinna sie odbyć pierwsza wizyta?

reklama
moje dziecko ma już 3 tygodnie a nasza położna nie umówiła nas na wizytę do lekarza po jakim czasie powinna sie odbyć pierwsza wizyta?
u mnie było tak, że na pierwsza wizytę pediatra do domu przyszła w okolicach 4 tygodnia, jak kończyły się wizyty patronażowe. Obejrzała małego dała karteczkę z data pierwszego szczepienia i to wszystko:tak:
ale jesli nic się nie dzieję to nie ma potrzeby iść z dzieckiem do lekarza przecież położna przychodzi i widzi jak maluch się rozwija

a ja czyścicie uszka ?
Darinia ja też przemywałam wacikiem tylko małżowinę uszną. Co jakiś czas zakraplam Zuzi uszka preparatem CERUMEX - ogrzewasz buteleczkę do temperatury ciała (ja to robię w ciepłej wodzie) i wpuszczasz do ucha ok. 5 kropli, 2 x dziennie przez 4 dni. Kosztuje około 12 zł. Świetnie się sprawdza i rozpuszcza woskowinę, nawet tą bardzo głęboką:-)!

Jeśli chodzi o wizytę u pediatry, to z tego co pamiętam powinna się odbyć najpóźniej około miesiąca od poprzedniego szczepienia. Wtedy podaje się kolejną szczepionkę, no chyba że coś się zmieniło...:confused:

Darina mnie tez połozna nie umawiała ja sama dzwoniłam i sie umawiałam na wizyte
a wizyta powinna byc najpóźniej do 4 tyg

moja położna powiedziała że mnie sama umówi z lekarzem a jakby coś się działo to najpierw dzwonić do niej ona go powiadomi tak że teraz sama nie wiem czy to ona jakaś dziwna czy ja zaczynam panikować

uszka też myję tylko wacikiem na zewnątrz..

nam położna kazala się umówić na wizytę jak Marysia skończy 3 tyg., a że kończy jutro to pójdziemy dopiero po świętach..

reklama
darinia, do roku lepiej na płaskim, albo na takiej poduszce-klinie. Była o niej mowa chyba na wątku zakupowym.

Do góry