reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pielęgnacja maluszka

reklama
He, he mnie w maju tez 33 stuknie wiec jest nas wiecej;-):-)

A o pielegnacji dziewczynek to tez chetnie poczytam bo zasadniczo uwazam ze z chlopakami jest mniej ceregieli i obsluga jest bardzo prosta:-)

giza ale filmik z pierwszego linka o rpzewijaniu mnie rozwalił na łopatki:-Dtyle obracania przy zmianie pieluszki że wcale się nie dziwię ze chłopczyk w koncu zasnął:sorry2:chyba czasem przesadzają z ostroznoscią - wygląda bardziej jak podchody niz pielegnacja... jakbym tyle czasu spędzała na przewijaniu musiałabym się liczyć ze po drodze będą jeszcze dwie kupki i trzy siusi;-):-p:-):-D
ja w pażdzierniku skoncze 26 jak juz się tak chwalimy wiekiem heheheh

Giza - dzięki z aten wątek :-) ale zdajesz sobie sprawę że jak juz się rozpakujemy to będziesz musiała spędzać tu wiele czasu ;-)bo nawet jakbyśmy mogły cię wypożyczyc na ten czas to i tak do wszytskich na raz bys nie przyjechała:-D;-)a Pana Zawitkowskiego i jego rady baaaardzo lubię oglądać, więc bardzo dziękuje za te filmiki
a co do wieku to mi stuknie 30 ale dopiero za rok (prawie) bo w grudniu:-)

hej, dostalam od doswiadczonej mamy chlopca link o pielegnacji:
HTML:
http://www.stulejka.com/index.php3?strona=stulejka1

a ja myśle ze dziewczynki sa prostsze w obsłudze;-):-D
ja sie boje odciągac ten napletek strasznei mam andzieje ze mi pokaża jak to robić zebym nie zrobiła krzywdy;-) a ajk bede sie abrdzo bać to neich tatuś martwi sie o klejnoty rodzinne w końcu on lepeijw ie jak sie z nimi obchodzić hehe
Giza ja tak samo kąpałam mele jak ty z wyjątkiem tego ze myłam dolne partie inaczej z wiadomych wzglądów;-):-D ja byłam od pochwy do odbytu takim ruchem nigdy odwrotnie no i niemyłam tam w srodku napoczątku bo połozna mi mówiłą ze sie tam nei myje bo sie tam samo czyszcza czy jakoś tak
ale jak była kupka to wtedy interweniowałam;-)

mam takie samo doświadczenie i obawy jak mrówa... mam nadzieję ze nie uszkodze sobie synka bo chcicłąbym meic od niego wnuki:nerd:a ze zdania są podzielone to tym gorzej dla nas - niedoświadczonych matek:baffled:

HEH chyba byłam prowodyrem do założenia tego wątku, ale to i dobrze bo wszystkie na tym skorzystamy a i od Ninji mi się nie oberwie za zaśmiecanie innych wątków :-D:-D:-D

A że jestem bardzo upierdliwa :zawstydzona/y: to oczywiście pytanie -
Giza od samego początku dawałaś płyn do kąpieli do wody?? Bo słyszałam że nie powinno sie dawać takiemu świeżo - upieczonemu bąbelkowi (nic z tego już nie łapie)
No i mydliłaś synka w wanience czy na ręczniku a później tylko "opłukanie" z mydlinek w wanience??

Pisałaś że bephantenem smarowałaś pupe - czyli tym co do cyców mamy??

Pszepraszam Was, ale będę męczyć pytaniami :zawstydzona/y::szok::zawstydzona/y:

Giza od samego początku dawałaś płyn do kąpieli do wody?? Bo słyszałam że nie powinno sie dawać takiemu świeżo - upieczonemu bąbelkowi (nic z tego już nie łapie)
No i mydliłaś synka w wanience czy na ręczniku a później tylko "opłukanie" z mydlinek w wanience??

Pisałaś że bephantenem smarowałaś pupe - czyli tym co do cyców mamy??
Płyn dodawaliśmy od pierwszej domowej kąpieli do wanienki. Ale to były niewielkie ilości, bez żadnych pianek i temu podobnych. Albo oilatum. Nie spłukiwaliśmy już potem ciałka. No chyba, że Przemko narobił do wanienki w międzyczasie, to wtedy kąpiel od nowa. Ale to chyba ze 3 razy się przydarzyło.
A bepanten taki sam jak do sutków :tak:

reklama
Czy wiecie, które kosmetyki do kąpieli można stosować od pierwszych dni życia? Bo ja ostatnio na płynie w którym kąpię Alę zobaczyłam że można go stosować po ukończeniu 1. miesiąca. A zapomniałam całkiem co używałam jak Ala była noworodkiem :zawstydzona/y:

Do góry