Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
mały problemik mamy - moje dziecię raczej do tych pucołowatych należy i ma główkę 'wkręconą' w tułów tak że jak siedzi czy leży to praktycznie szyjki nie widać i tam w tych zgięciach od gorąca robią jej się takie czerwone kreski - jeszcze może nie odparzenia ale takie bidna ma czerwone. Talkujemy ale to nic nie daje - czym to można posmarować?
Sun, ja bym po prostu przemywała dokładnie przy kąpieli. Puckowi szyję da się umyć tylko jak jest na brzuchu w wanience - inaczej się kuli Na fałdki nie ma siły. Szyja u nas to już w ogóle ciężka sprawa, bo przez pół dnia Pucek tam resztki jedzenia magazynuje Ważne, że skóra nie pęka, nie wysycha.
Nam pomaga kąpiel zwykłe smarowanko i częste wietrzenie szyi, to znaczy leżymy jak najwięcej w tym na brzuchu ile się da! Pozycja wbijająca głowę w tułów tylko w nosidle się zdarza.
Ratunku!!! strasznie odparzone mamy jajeczka..Lata goły, maka, sudocrem, nivea i nic nie pomaga :-( I takie mam wrażenie, że jak soczki mu podałam to mu odparzyło :-(
Bodzia nam na takie ostre odparzenie pomógł niestety drogi ale baaardzo skuteczny bepanthen. Smarowałam grubszą warstwę i po dwóch dniach już była znaczna poprawa.