reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja maluszka

kremik mam z rosmana ale nie smaruje bo któraś dziewczynka pisała że to nie za dobre

właśnie szyjkę ma czerwoną najczęściej z lewej strony i ją drapie a pani doktor zawsze mówi a tak to skaowe takie proszę ograniczyć nabiał i nawilżać

reklama
mały problemik mamy - moje dziecię raczej do tych pucołowatych należy i ma główkę 'wkręconą' w tułów tak że jak siedzi czy leży to praktycznie szyjki nie widać i tam w tych zgięciach od gorąca robią jej się takie czerwone kreski - jeszcze może nie odparzenia ale takie bidna ma czerwone. Talkujemy ale to nic nie daje - czym to można posmarować?

Sun, ja bym po prostu przemywała dokładnie przy kąpieli. Puckowi szyję da się umyć tylko jak jest na brzuchu w wanience - inaczej się kuli :) Na fałdki nie ma siły. Szyja u nas to już w ogóle ciężka sprawa, bo przez pół dnia Pucek tam resztki jedzenia magazynuje ;) Ważne, że skóra nie pęka, nie wysycha.

Nam pomaga kąpiel zwykłe smarowanko i częste wietrzenie szyi, to znaczy leżymy jak najwięcej w tym na brzuchu ile się da! Pozycja wbijająca głowę w tułów tylko w nosidle się zdarza:-D.

Dziewczyny, myjecie maluchom ząbki szczoteczką? Igor ma dwa i póki co myjemy tetrą, ale zaczynam zastanawiać się nad kupnem szczoteczki :)

Ratunku!!! strasznie odparzone mamy jajeczka..Lata goły, maka, sudocrem, nivea i nic nie pomaga :-( I takie mam wrażenie, że jak soczki mu podałam to mu odparzyło :-(

reklama
Do góry