reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja maluszka

reklama
Antylopka, odwracasz młodego na brzuch w kąpieli?:) Muszę spróbować, bo Franek strasznie lubi wodę i już czas, żeby sobie ciut dłużej w wanience posiedział :)

nie uwazamy z wodą-mąż kąpie, ja potem koniuszkiem recznika wytre co sie do ucha dostało i juz.
Moja Ala to z jezykiem n austach sie kąpie i tylko czeka zeby jakaś mydlinka skapnęła od razu mlaska:) a mąż tez ją na brzuch odwraca zeby lepiej szyjke z tyłu umyć i plecki dokładnie

Czym myjecie buźkę swoich dzieci, czy nadal samą wodą???
jak się jakieś krostki pojawiają, to przegotowana wodą, jak jest ok, to zwykłą wodą. Smaruję buźkę tym, czym i całe ciałko - mleczkiem nivea, to takie w niebieskim pudełku - super jest:tak:

Czym myjecie buźkę swoich dzieci, czy nadal samą wodą???
jak się jakieś krostki pojawiają, to przegotowana wodą, jak jest ok, to zwykłą wodą. Smaruję buźkę tym, czym i całe ciałko - mleczkiem nivea, to takie w niebieskim pudełku - super jest:tak:

Antylopka, odwracasz młodego na brzuch w kąpieli?:) Muszę spróbować, bo Franek strasznie lubi wodę i już czas, żeby sobie ciut dłużej w wanience posiedział :)
ja też odwracam, wtedy mogę dokładnie plecki i dupcię umyć:-D

u nas mąż też odwraca małego, żeby plecki i dupcie umyć...
tylko mały tak jak uwielbiał się kąpać to ostatnio nie chce się pluskać i ryczy. nie wiem co się stało, czy sobie gdzieś nie chlapnął wodą czy co... jakoś trzeba go znowu do kąpieli przekonać

reklama
Ja odwracam Madzię od 1 kąpieli, najpierw kąpiemy się na pleckach a potem na brzuszku. Uszka zawsze się zamaczają, ale wydaje mi się, że to ok, w końcu jak maluchy chodzą na basen to się zanurzają całkiem i jest ok. Twarz myję zwykłą wodą a smaruję też tym czym ciałko czyli Nivea aksamitne mleczko.

Do góry