reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
ja tez kupowałam coś co Asiowo wkleiła tylko ciut inne i tańsze ;)

Dziewczyny a ta wysypka przy 3-dniówce to może wie któraś jak się objawia i czy wysypuje całe ciało czy miejscami ???
bo mojego wysypało ale cała głowa drobne krosteczki aż czerwona i pod pampersem brzuszek też mocno obsypane i plecki potem ciut na zgięciu jednej ręki ciut na brzuszku lewo widoczne 10 krostek na krzyż i na karku sporo i na uszach i schodzą na policzki

no i znika jak sie wychłodzi i wychodzi to jak sie denerwuje i zgrzeje

w sumie najwięcej ma na głowie ale teraz nie wiem czy to potówki czy co ...

i teraz znowu nie wiem czy to jednak ta 3 dniówka czy też może alergia choć ja nic nowego nie jadłam a on tylko na cycu 3 dzień

Gosia... u nas to były takie rozowe plamy na buzi, głowie, brzuchu i plecach... jak przy rózyczce, to nie krostki tylko zmiana koloru skóry:-p nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam

jak nie krostki to to nie to bo mój ma krostki ....choinka:eek: ale te krostki to na głowie takie rozlane w place na podbrzuszu i plecach drobinki takie jak krosteczki i nie place:no:

Gosia moja przy 3 dniówce miała takie czerwone krostki rozsypane po całym ciele a najwiecej na pleckach i klatce piersiowej - znikneły same z siebie po dwoch dniach :-)

Dziewczyny, czy któreś z waszych maluchów miało przepuklinę pępkową? My walczyliśmy z tym jak młody był malutki, plastrowaliśmy i wszystko sie ładnie wchłoneło ale teraz od kilku dni widzę małe wybrzuszenie nad pępuszkiem i zastanawiam się czy to może nawracać? Do lekarza idę w przyszłym tygodniu , więc się dowiem ale może macie podobne doświadczenia?

reklama
to ja strzele cytat ze stronki Paputki dla dzieci, skrzane papucie dla maluchw, pierwsze buciki do nauki chodzenia

Jakie błędy robią rodzice przy kupowaniu butów ? "

" Słuchają starych prawd, że dobry but powinien być wysoki, mieć twardą podeszwę i sztywny zapiętek. A dla dziecka chodzenie w czymś takim przypomina marsz w butach narciarskich ! Rodzice robią tak, ponieważ chcą zabezpieczyć dziecko. A lepiej dać maluchowi i jego stopom maksimum swobody - pozwolić mu poszaleć . "
i polecam zagłebienie sie w temacie bo temat ważny bardzo ważny w koncu chodzi o zdrowie naszych pociech

Do góry