reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dziewczyny, a jak stosujecie dietę bez mleczną, to masła ani margaryny też nie jecie?
tam gdzie jest nawet odrobina nabiału trzeba odstawić a że u mnie nie dało rady to musiałam przejść na Bebilon Pepti no i nie chce aby się powturzyło co teraz uważam z tym nabiałem tzn.jem normalnie ale np.już nie cay czas kanapki z serem czy duużo mleka pić itd.:tak:
ale jak małej do miesiąca nie wyszła skaza to juz chyba nie wyjdzie co?
no niestety wyjść może:sorry:u mnie były jakieś początki 4 miesiącu a w 5.5 mieiącu kategorycznie musiałam odstawić od cyca bo jak pisałam za późno zaaregowałam i przeszło do AZS :sorry:

reklama
A mój M mnie ochrzanił że za mała średnica i powinien mieć co najmniej 25 cm, nie wiem czy on zamierza w nim gotować dla pułku wojska?

Asiax ja nie jem nic co zawiera choc troszke nabialu w sobie wiec masło odpada. u nas alergia pewnie wyszla po tym jak przez 2-3 tyg po porodzie jadlam tylko serki i to w takich ilosviach ze jak teraz pomysle to chyba przez nabial mialam rozwolnienie bo organizm nie trawil.ale nikt mi nie powiedzial ze w taki sposob moge uczulic...teraz juz bede wiedziala.

Właśnie jak była położna u mnie to bardzo mnie uczuliła na nabiał. Nie powinno się go jeść więcej niż kubek dziennie. :-)
Właśnie opowiadała, że bardzo często jak przychodzi w odwiedziny do innych dziewczyn, to się okazuje, że one nic innego nie jedzą tylko nabiał.

Asiax ja nie jem nic co zawiera choc troszke nabialu w sobie wiec masło odpada. u nas alergia pewnie wyszla po tym jak przez 2-3 tyg po porodzie jadlam tylko serki i to w takich ilosviach ze jak teraz pomysle to chyba przez nabial mialam rozwolnienie bo organizm nie trawil.ale nikt mi nie powiedzial ze w taki sposob moge uczulic...teraz juz bede wiedziala.
ja właśnie taki błąd robiłam karmiąc Dominisia bo i jak początkująca matka myślałam że skoro karmie to właśnie tego nabiału powinnam duzo jeść i skończyło się tak jak skończyło:sorry:

Ja też obżerałam się nabiałem, ale tylko dlatego że miałam na niego ochotę, codziennie zupka mleczna do tego serek, w ciąży też dużo jadłam.
W ciąży z Hubertem jadłam jeszcze więcej, karmiąc też i żadna alergia się nie przyplątała.

Dziewczyny nie wiem czy ju ten temat byl a nie mam sily szukac .czym przemywacie zaropilale oczka bo moja Mia ma jedno ktorego praie nie moze otworzyc przemywam woda przegotowana , ale moze macie leprzy sposob.?

reklama
Dziewczyny nie wiem czy ju ten temat byl a nie mam sily szukac .czym przemywacie zaropilale oczka bo moja Mia ma jedno ktorego praie nie moze otworzyc przemywam woda przegotowana , ale moze macie leprzy sposob.?

Dziewczyny pisały, ze najlepsze mleko matki:tak:

Do góry