reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Z tego co się zoriętowałam, to ja nie mam za bardzo wyboru piguły, bo u nas w przychodni to raczej jest rejonizacja, że np. pani pielęgniarka X ma określone ulice, a pani Y ma pacjentki z innej ulicy. Nie wiem, czy one tak między sobą ustaliły, bo im wygodniej, czy może to odgórne zarządzenie:sorry: Wiem, zawsze mogę zapisać dzidzie do innej przychodni, ale ta jest najbliżej i tutaj znam lekarzy tzn. już wiem do którego warto iść, a którego omijać z daleka:-p

niemożliwa rejonizacja jest moim zdaniem, bo to ty wybierasz lekarza pielęgniarkę i położną i nie daj się wkręcić, że jest inaczej. Ja mam lekarza w jednej, a pielęgniarkę w innej i wybrałam znajomą, proponowali mi inną, ale się nie dałam;-)

reklama
niemożliwa rejonizacja jest moim zdaniem, bo to ty wybierasz lekarza pielęgniarkę i położną i nie daj się wkręcić, że jest inaczej. Ja mam lekarza w jednej, a pielęgniarkę w innej i wybrałam znajomą, proponowali mi inną, ale się nie dałam;-)
zgadzam się położną i pielęgniarkę jak i pediatrę można wybrać się gdzie chce już takiego czegoś nie ma że rejonowo przydzielają :no: mi sama pielęgniarka mówiła bo ja się przepisałam do inne przychodni z młodą a ją chciałam mieć i nie muszę zmieniać tylko zastanawiam się nad zmianą położnej w sumie swoją juz jakoś znam nie jest jakaś super ale ważne że szwy po porodzie mi wyjęła i tyle a mogę trafić gorzej :sorry:

Może źle się wyraziłam. Lekarza wybieram sama jakiego chce i gdzie chce. Ale jak się zdecyduje na pobliską przychodnie, to piguła jest odgórnie przydzielana. Wygląda na to , że one tak się podzieliły między sobą, bo im tak wygodnie, że nie latają z jednego końca miasta na drugi, tylko mają wszystkie pacjentki w jednej okolicy. Pewnie jak się upre, to nikt mnie nie zmusi do wyboru akutat tej położnej, tylko akurat nie mam zadnej konkretnej na oku.

Dziewczyny jak to w końcu jest my musimy zgłosić przed porodem w przychodni dzidzię żeby położna przyszła czy robi to szpital?bo w końcu nie wiem.

Ja szukałam pediatry juz miesiąc temu! I powiem Wam że mnie poprostu rozbroili! :laugh2:W kilku miejscach chcieli zapisac moje dziecie na 2012 rok!:szok:
A wszędzie twierdzą że jest niż demograficzny - a znalezc dobrego pediatre graniczy z cudem:wściekła/y:!
Jak znalazłam przehodnie to juz zapisali mojego synka I .Dostałam kartę do wypełnienia z która ktoś ma sie zgłosic do nich zaraz po porodzie z kartą szczepień jaką sie ponoc dostaje w szpitalu!
Radze nie czekac na ostatnią chwile z wyborem pediatry - no chyba że to tylko u nas taki absurd ma miejsce:zawstydzona/y:

Justys ja zapisałam się do położnej przed porodem (wypisuje się papierek w swojej przychodni lub da ci babka do której chcesz się zapisać ) później tylko dzwoniłam że urodziłam i przyszła na drugi dzień :tak:
wybór przychodni dla dziecka to inna sprawa bo można mieć położną gdzie indziej i przychodni gdzie indziej ale do pediatry też zapisywałam przed porodem przy okazji jak ja zmieniałam

Ostatnia edycja:
A my dzisiaj wybieramy się na pierwszy 5 minutowy spacerek :-).
Mrozu dużego nie ma, więc w końcu możemy. Do tej pory się werandowaliśmy w domku przy otwartym oknie :-)

Wydaje mi się, że to ważny link - dlatego proszę aby każda mama, której maleństwo niepokoi w czymś przeczytała to:
Homosteopatia

dzial trudny poród ale i inne

reklama
Czy jak odpadnie pępek to tam już powinno być na glanc wszystko zagojone? Bo u mojej małej jest malutka ranka, więc dalej przemywam - zaczerwienione nic nie jest, wygląda ładnie, tylko taka malutka ranka i strupek zaschnięty - to w porządku?

A i jeszcze łuszczą się Michasi nózki i rączki - ale to chyba normalne jest, no bo w końcu 9 miesięcy w wodzie pływała, więc ją wysuszyło teraz:)

Do góry