reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Wiadomość szczególnie dla ivi - bo obiecalam, że napisze.
W pierwszy dzień po powrocie ze szpitala kąpaliśmy małego w wanience, nie był zachwycony, a ja zdenerwowana jakos.
Wczoraj w ogole nie kąpałam bo uznalam, ze nie bede go codziennie kąpać i musze sama sobie przypomniec jak to ma spokojnie iśc. Dzis zdecydowałam sie na kąpiel w tummy tub choc przez tę pępuszek lekko tez zmartwiona ze go zmocze.
Jak wsadziłam Tymka po szyję do wiaderka z woda nastąpila błoga cisza. Szok, on sie chyba poczuł jak w niebie. Polecam, polecam!! Dalam rade go obmyć, spokojnie wszystko a ryczeć zaczął jak go wyciągneliśmy :-D
Nigdy więcej wanienki.

reklama
Co kraj to obyczaj:sorry2: Tu np. nie podaje się dzieciom witaminy D, Olisiowi nie podawałam i teraz też nie mam zamiaru. Dzieci żyją i świetnie sobie radzą bez tych dodatkowych wspomagaczy :tak:

Co kraj to obyczaj;-)Tu maly dostal wit.K w kroplach po urodzeniu,a ja mam podawac mu tylko fluor od 7 doby zycia czyli od dzis. I to tyle....

Wiadomość szczególnie dla ivi - bo obiecalam, że napisze.
W pierwszy dzień po powrocie ze szpitala kąpaliśmy małego w wanience, nie był zachwycony, a ja zdenerwowana jakos.
Wczoraj w ogole nie kąpałam bo uznalam, ze nie bede go codziennie kąpać i musze sama sobie przypomniec jak to ma spokojnie iśc. Dzis zdecydowałam sie na kąpiel w tummy tub choc przez tę pępuszek lekko tez zmartwiona ze go zmocze.
Jak wsadziłam Tymka po szyję do wiaderka z woda nastąpila błoga cisza. Szok, on sie chyba poczuł jak w niebie. Polecam, polecam!! Dalam rade go obmyć, spokojnie wszystko a ryczeć zaczął jak go wyciągneliśmy :-D
Nigdy więcej wanienki.

no to dałaś mi do myślenia teraz:tak:;-)

Zobaczcie tę minkę - naprawdę to działa ;-)

Załączniki

• 100_5699.jpg
    100_5699.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 133
Kaja, błogość :-) czytałam o tych wiaderkach same pozytywy. A jak z pępkiem?
No osuszyłam potem, zmieniłam gazik - lekko mnie to stresowało więc kąpiel byla krótka, aż żal bo nie chciał wyłazić :-D Niech tylko to odpadnie - doczekac sie nie moge i wowczas będziemy siedzieć ile będzie chciał :tak:

i dzieci urodzone wczesniej nie znajace tego przepisu normalnie są mniej zdrowe lub gorsze... :szok::szok:
Farmaceutyczno-medyczna bombeczka i tyle. Sam fakt jak różne są zalecenia. Po 8 dobie, po 14... po 21.. :-p
Poniewaz jak nie zgodziłam sie na podanie wit K w zastrzyku (jesli nie wyrazilyscie tego to wasze dzieci otrzymaly - powiedzieli mi ze nikt sie o zgode nie pyta) dlatego lekarz poinstruowal mnie dokladnie ze po uplywie 3 tyg musze podawac krople. Czemu wiec wronek ma zalecenie ze po 8 dobach?
Ściema i tyle - ale to moja opinia. ;-)

WIt k kazał podawać po 8 dobie, bo zapewne wronkowy bobasek miał podany zastrzyk po porodzie, który zaspokaja potrzeby wit na jakiś tydzień właśnie.
Tu u mnie podają tylko zastrzyki przy porodzie a w kroplach nie ma na rynku wcale.

Zamiast oliwki na pierwszy miesiąc polecam smarować po kąpieli LINOMAG-iem w płynie.

Mina Tymcia w wiaderku - błogość:)

Kaja, sama bym sobie takie wiadro kupila!:-D Moja pierwszy raz dzis nie plakala przy kapieli. Przez pierwszy tydzien nie kapalam wcale. A dzis dopiero trzeci raz.

reklama
Do góry