reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Matko nawet nie wiedziałam, że jest tyle rodzajów... :szok::-D No to też się chętnie dowiem czym się różnią :tak:
Choroba, tu tez jest tyle rodzajow pampersow, ze nie wiadomo, czym sie roznia - procz cena. Ja tych sleep and play z synkiem nie uzywalam, tylko te active. A tu sa jeszcze jakies inne.:confused2:

reklama
my mamy od początku pampersy 1, kupiłam teraz 2 ale jeszcze nam do nich daleko, taka chudzinka mi się trafiła:tak:póki co jesteśmy zadowoleni:tak:
chusteczki mielismy juz bambino, nivea, pampers, i na żadne uczulenia nie ma:-Dkupiłam w rossmanie w promocji kilka paczek bambino, wychodziły po 5zl:sorry:
mam pampers active ale 4, dostaliśmy, no ale jeszcze czasu minie zanim kurczaczek do nich dorośnie:sorry:

my mamy od początku pampersy 1, kupiłam teraz 2 ale jeszcze nam do nich daleko, taka chudzinka mi się trafiła:tak:póki co jesteśmy zadowoleni:tak:
chusteczki mielismy juz bambino, nivea, pampers, i na żadne uczulenia nie ma:-Dkupiłam w rossmanie w promocji kilka paczek bambino, wychodziły po 5zl:sorry:
mam pampers active ale 4, dostaliśmy, no ale jeszcze czasu minie zanim kurczaczek do nich dorośnie:sorry:
To mi sie chyba slonica trafila, bo jestesmy juz w 3. Moze nie do konca do nich dorosla, bo zdarza sie, ze zawartosc laduje na plecach (brzuchu, nogach... - ostanio takie kupy wali:rofl2::rofl2::rofl2:). Juz doczytalam o tych pieluchach baby dry i dowiedzialam sie, ze w Polsce ich dostac nie mozna, a bardzo je polecaja, a do tego sa tansze niz newborn. Dzis malzon bedzie robil zakupy, to bedzie musial przytaszczyc dwa opakowania. Dotychczas uzywalismy huggiesow, ale mala ma po nich czerwone nozki i mnie to wkurza, pewnie jej niewygodnie. Zobaczymy, co pampersy na to.

Co do chusteczek bambino - wedlug mnie najlepsze chusteczki. Tutaj takich nie ma, wiec jestemy zmuszeni uzywac pampers i huggies, ale schodzi ich malo, bo normalnie korzystamy z wacikow i wody - jak po chusteczkach przemywam wacikami i widze, ile syfu na tylku zostalo, to w ogole mam ochote chusteczki wywalic.:eek:

Dziewczynki, o co chodzi z ta suszarka, bo gdzies mi to umknelo? czy to na kolke dziala?

tak-na kolkę. podobno ciepło dobrze robi na brzuszek ale u nas wyustarczył sam dzwięk suszarki i juz małej przechodziło:tak: sprawzdził sie też okap:tak::tak::tak:

mam pytanko-małej po skazie została bardzo sucha skóa na twarzy-czym mogę jej posmarowc zeby troszkę nawilżyc?

tak-na kolkę. podobno ciepło dobrze robi na brzuszek ale u nas wyustarczył sam dzwięk suszarki i juz małej przechodziło:tak: sprawzdził sie też okap:tak::tak::tak:

mam pytanko-małej po skazie została bardzo sucha skóa na twarzy-czym mogę jej posmarowc zeby troszkę nawilżyc?
Kup jakiś krem hipoalergiczny, oliwki nie polecam:no: Dobra jest firma svr i mają serię dla skóry atopowej:tak:

Jezu ile się trzeba naprzesuwać abyb coś przeczytać, po co się takie luki robia? :wściekła/y:

My na pierwszy rzut kupiliśmy chusteczki Linea Bimbi - wszystko było super oprócz ceny, 30zł za paczuszkę 60szt, uznałam za przesadę na dłuższa metę. Przeleciałam potem wszystkie aby znaleźć jakieś właściwe. Matko najgorsze wpieniające było to, że z każdych z nich prawie ciekło - tak nasączone, że pupa mokra aż. Bardzo się wkurzałam , włącznie z ponoć najelpszymi pampers mnie denerwowały. Stanęło na nivea - najsuchsze i delikatne. Krostek nie mieliśmy nigdy tylko ta "mokrość" mnie dobijała.
Jak moj post będzie miał pół metra to się wścieknę :wściekła/y::-D

reklama
A ja bardzo lubię jak chusteczki są mokre. na początku używaliśmy Happy ale często zdarzały się suche, potem mąż mi kupił Soft&Cream z Nivea (zależało mi na pudełku) i też były fajne. A teraz jedziemy na chusteczkach pampersa bo była promocji i też są git. Bambino dopiero będziemy testować a potem te z Biedronki kupić chce bo są tanie.

Do góry