reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dziewczyny za tydzien mamy umówioną wizyte u ortopedy, ale chciałam już wczesniej się was spytac , może któraś coś wie

Moja Zuzka ma krzywe nózki i to dosyc bardzo i nie wiem czy to normalne czy się czegoś obawiac???

Ale ma nóżki krzywe, stópki krzywe, fałdki nierówne?

bojem siem teraz :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Eee tam taka burza w szklance wody - walne focha i zapominam o sprawie :-)

reklama
Na fałdkach się nie znam... C już przestałam pod tym katem oglądać, niestety nie pomogę....

Co do C i kup -dziś 2 i żółte jak słoneczko, jak nigdy rzekłabym.... no bo teraz mnie olśniło że jak C był na samym pepti to też miał zielone kupy bo ponoć musztardowy kolor jest w tym przypadku ok,....Zobaczcie jak to jest człowiek ma jednak pamięć dobrą lecz krótką - bo w sumie to przez dynię i marchew zapomniałam że te kupy mogą być zielone i spanikowałam jak zjadł brokuł.....
Zieleń może być więc u nas, tylko ten śluz.... Dziś już bąka z samego śluzu nie było....
Kupa troszkę ze śluzem, ale tylko troszkę...
Drugi dzień włączyłam probiotyk...
jeszcze Młodego poobserwuję i jak śluz zaniknie -wrócę do tego brokuła, a potem pojadę z glutenem i powoli po 1 nowym składniku bo znowu będę mieć łamigłówkę i Wam będę głowę zawracać....
A tak w ogóle dziś w poopce 37, 9....
Może Agbar ma rację, zęby idą...ale niby nic tam nie czuć?hmmm
Jakiś filozoficzny los matki....

nie dodałam że wku*** mnie łatwo :-D
:-D:-D:-D

Parę lat temu miałam wciąż infekcje intymne (efekt uboczny przyjmowania pigułek) - i nie mogłam ich wyleczyć.... zakupiłam 3 butle Vita Biosa (podobny do Alveo ale o co innego trochę chodzi) i popijałam..... infekcje sie skończyły ;-)

W tych artykułach i preparatach dużo racji ale i dużo nagonki. Trza samemu wybierać.

Ja po karmieniu strzelam sobie mały detoxik jakis i potem zaczynam sie lepiej odżywiać - bo jak tego nie zrobie to m mnie utłucze ;-)
To podłączę się, w kupie raźniej :-)

Dziewczyny za tydzien mamy umówioną wizyte u ortopedy, ale chciałam już wczesniej się was spytac , może któraś coś wie

Moja Zuzka ma krzywe nózki i to dosyc bardzo i nie wiem czy to normalne czy się czegoś obawiac???

Ja wiem tylko, że fałdki na nóżkach nie muszą być równe, tylko te przy samej pupci - trzeba obrócić dziecko na brzuszek, nóżki złożyć razem i te przy samych pośladkach mają być równe.

Fałdki są niesymetryczne swoją droga , usg wyszło ok

Chodzi mi o to ze nie są proste nózki , tylko kolana na zewnątrz się układają

:-D:-D:-D

To podłączę się, w kupie raźniej :-)

Ja wiem tylko, że fałdki na nóżkach nie muszą być równe, tylko te przy samej pupci - trzeba obrócić dziecko na brzuszek, nóżki złożyć razem i te przy samych pośladkach mają być równe.

Niesymetryczne fałdki nie mówią od razu o kłopotach z biodrami w szczególności jeśli powiedziałaś że usg wyszło ok. Co do kolan to moja starsza ma lekko na zewn i dostałyśmy zestaw ćwiczeń - niestety jest to dla starszych dzieci

Ja się nie znam, piszę tylko, co nam na USG dochorka mówiła. Jak są wątpliwości, to najlepiej się upewnić u specjalisty.

Wczoraj już było dobrze, a dziś śluz w kupie reaktywacja :( a nic nowego nie dostał, tyle że wczoraj mu nie dałam probiotyku....

Emi od wielu dni nie miała czkawki, a dzisiaj ma CAŁY dzień. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje?

Dałam jej też wczoraj śliwki, bo kupki były twarde i dzisiaj nadrabia chyba z całego tygodnia, co karmienie, to kupa.

reklama
Do góry