reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Ja już pisałam my ziajka, na zwykłe spacery SPF 6, a tak to 30 nad morze albo cuś....
Nie wystawiam bezpośrednio na słońce mamy parasolkę, ale też tragedii nie robię jak nóżka wychodzi poza parasol :)

A co możecie polecić na komary dla tak małych dzieci- oczywiście poza unikaniem takich miejsc i moskitierą, chodzi mi o jakiś środek na skórę?

ostatnio miałam niezłą zagwozdkę bo preparatów dla dzieci poniżej roku podobno nie ma (nie chce mi się wierzyć ale ok) i kupiłam off family care junior

Johnson & Johnson OFF! Family Care Junior Gel, żel - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl

Mała nie miała po tym żadnej wysypki czy cuś więc może to

reklama
ooo :eek: nie pobiły mnie :-D

ale dzieki dziołchy za info o preparatach na kłomary bo mnie denerwują straszliwie ...

nie bijcie !
ja nie stosuje filtrów zadnych nic a nic
Boo raczej w cieniu a jesli w slonku to nic a nic mu nie wyłazi na ciałku - znaczy sie nie mamy zadnych poparzn - karnacje ma po mnie wiec pierwszy kontakt ze słoncem i byl rózowiutki a teraz brzoskwinka
ja tez sie nie filtruje za bardzo ...
a wzielo mi sie to stad ze moja mama tez mnie nie filtrowala a jedynie zwyklym kremikiem smarowala

z reszta my wychodzimy na spacery raczej po południu i w tedy nawet celowo wystawiam mu pytki na słonko a za dnia siedzimy w cieniu wielkiej lipy pod domkiem ...

nie bijcie ino - jak bym sie wybierała na wakacje (morze np ) to bym pewno posmarowała czyms tam ... :-)

będziemy razem się kurowały po pobiciu bo my też nic nie używamy bo nie mogę do apteki dojść, a Mała i tak nie jest bezpośrednio na słońcu.
co do komarów to się nie wypowiadam bo ja nie chcę kląć.

ja dziewczynki tez nic nie używam na słońce, mały jest zazwyczaj w wózku pod budą więc przed słoneczkiem chroniony, wiadomo, że zawsze coś tam do niego doleci ale myślę że nie zaszkodzi. A poza tym to zazwyczaj wychodzimy jak nie ma strasznie mocnego słońca :)

My na komary mamy mamusiowe łapki - machają naokoło wózka i żadne nie śmie nawet do dzidzi podlecieć;)

dla dorosłych to muggę moge polecić - nie tykają na 100% - sprawdzone w ekstremalnych warunkach!

Kurcze, mam wrażenie, że mała mało sika :-( nie chce pić, dzisiaj wypiła może 80-90ml soku :-( i mamy zielone kupki,, kupek dzisiaj z 5, troszku marudna jest, ale może to ta pogoda. Boję się, że coś ni tak jest.

Kurcze, mam wrażenie, że mała mało sika :-( nie chce pić, dzisiaj wypiła może 80-90ml soku :-( i mamy zielone kupki,, kupek dzisiaj z 5, troszku marudna jest, ale może to ta pogoda. Boję się, że coś ni tak jest.

Może za słodki sok, może nie ma ochoty. A apatyczna jest? Jeśli chcesz sprawdzić czy jest odwodniona to ciemiączko jest najlepszym sposobem - kiedy dziecko jest odwodnione ciemiączko "zapada się" - nie jest takie jak zwykle tylko wklęsłe.

Co do kup to i moja ma od jakiegoś tygodnia i nie wiem o co chodzi - odstawiłam słoiczki, od wczoraj daje probiotyki ale nie wiem co się dzieje.

reklama
Do góry