tez tak robie z Igorkiem wtedy nie placze bo mu cieplutko, gorzej z ubieraniem=ryk
babydream-popieram a mam 16opakowan chusteczek

ale uzywam ich gdy maly zrobi siusiu a do kupki kupuje inne, mialam dada z biedronki ale te w ciemniejszym opakowaniu nie biale i bylo ok ale teraz juz ich nie ma. i zastanawiam sie jakie kupic aby byly troszke grubsze i mokre
tez tyle wlewam a maly jest kąpany około 5minut czasami dłuzej
Także polacam chusteczki Huggiesa - super mokre i dużo grubsze niż pampers. Dla mnie bomba po prostu. Dady nie próbowałam, ale za to kupiłam ich pieluchy i szczerze mówiąc nie przypadły mi do gustu. Cenowo wyszły mnie na to samo co pampers, pampersy kupiłam w realu 108sztuk za 52zł, a dady za 28sztuk 14zł, więc żadna finansowa rewelacja, a zdecydowanie są mniej chłonne i bardziej czuć zapach moczu. Zmieniam co 2 godziny, gdzie pampersa nawet co 4.
U nas kąpiel taka raczej szybka jest, jest spokojny, ale przy ubieraniu to już jazda normalnie jest, tak wyje. Ja chyba jeszcze mało gramotna jestem i dość wlno mi to idzie,a chłopakowi do jedzenia się spieszy
Kąpiel oczywiście w wanience i na foczce, ale przedwczoraj jak zasrał się się dosłownie cały - całe plecy, aż do szyi miał w goownie (naprawdę nie wiem jakim cudem tym bardziej, że miałam go cały czas na rękach) - to wtedy nie było czasu na szykowanie kąpieli i wykorzystałam głęboki brodzik. Po prostu tak wpakowałam foczkę, na to pieluszki, Szymka i polewałam letnią wodą z prysznica. Poszło ekstra, chociaż trochę się bałam, że woda zaszaleje i poleci albo za zimna albo za goroąca bo nasz prysznic taki trochę ułomny jest.
Co o mojego ciała - w te upały to nie smaruję się niczym bo i bez balsamów mam wrażenie że się kleję do wszystkiego. A zaraz po porodzie nadal używałam oliwki ROC na brzuch, do tej pory ją stosuję bo sporo mi jej zostało. Na resztę żel antycellulitisowy Eveline (zielony) i jest super. Żadnego rozstępa nie mam, cellulit też gdzieś wcięło, brzucha zero, jedynie brązowa linia po środku brzucha została, ale liczę że sama zniknie.
A no i cycki też mi zniknęły, a niczym ich nie smarowałam, wszystkie staniki są za wielkie.