reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze buty - kiedykupić, jakie i gdzie

Soksy
My mamy po Ameli mało noszone kaloszki r. 22 (zielono- granatowe) z coccodrillo, teraz ponosi je miesio Aestimy , a Oli pewnie dopiero wiosna.
Z kaloszami nie trzeba az tak uwazac, dziecko nie nosi ich codzien i nie odkształcaja się pod dana stope.

My na jesien 19 raczej bo w 18 nie ma w czym wybierac, a i 18 teraz na styk.

Amela miala 14 mieisecy i nosiła 24 zimowe.

A co do rozmiarówki to ecco i elefant ma najbardziej rozna.

reklama
Soksy, widziłam spory wybór kaloszy w "Świecie Dziecka" ale oni wyprzedają odzież, nie wiem jak z butami bo przecen nie było no i przyszłotygodniowym Tchibo - na ich stronie ta oferta będzie od środy w Wawie od poniedziałku są katalogi na kolejny tydzień - mają być w dwóch zestawach kolorystycznych - w podtekście wg płci :baffled: - fioletowe z nadrukiem w różowe sowy i niebiesko - zielono - czarne w prążki - rozmiary od 22 do 31, podwójne, cena 59,95 zł.

ładne buciki, u nas Mati biega po domu w skarpetkach ostatnio a wczesniej chodził w paputkach http://www.paputki.com.pl/
mamy konkretnie takie:

Załączniki

• braz-z-pieskiem.jpg
    braz-z-pieskiem.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 55
Kupiłam Młodej butki Elefantena - b. mi się podobały i jeszcze z przeceny, 18 ale jak Młodej załozyłam do wypróbowania to się nie zabija... Szaroniebieskie na rzepy.

dziewczyny mam dylemat, obecnie mamy sandałki i półbuty rozm. 22 i są ok kilku mm brakuje do końca ok 3-4
więc myślałm o zimowych 23, ale czy pochodzi w nich do końca zimy? czy lepiej za 24 się rozglądać, bo przecież rajstopy i pewnie skarpeta jeszcze na to bedzie, jak wy chcecie kupić?
Dostałam właśnie buciki po takim synu znajomych (wiem, ze chłopczyk zdrowy itd. ) właśnie w rozm. 23 takie za kostke i 24 zimowe. CVhcę je ewent potraktować jako zapasowe ale wydają mi sie takie duże bardzo
I juz nic nie wiem z tego...

reklama
Kati83 - po pierwsze rozmiarówka jest nierówna w każdej firmie - Młoda śmigała a w sklepie w kozaczkach 21 gdy ma 18, a nawet w ramach jednej firmy - kwestia modela np. Reima, po wtóre - kwestia szerokości stopy, podbicia itp., po trzecie zawsze są wkładki - polecono mi Deichamana i tam faktycznie spory wybór, po czwartek jak szybko stopa rośnie - u Młodej baaardzo wolno więc my w 19 zimowych napewno dociągniemy do wiosny

Do góry