reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
Wycięlo mi wcześniejszego posta, a tyle się napisałam:angry:
No to w skrócie.
Ines bardzo się cieszę z wyników badan:tak:
Katka ja Natalce robiłam wymaz w momencie jak była przeziębiona - i z nosa i z gardła- lekarz powiedział,że to bez znaczenia jak ma coś wyjśc to wyjdzie. Miała gronkowca w nosku:-(

Mada z tego co mi lekarze mówią to trzeba po antybiotyku odczekać 2 tyg

Ines - i kamien z serca, mam nadzieje,ze posiew tez wyjdzie oki.Na przyszlosc lepiej powtorzyc jak cos ejst ee.W listopadzie bylam z Hania na diagnostyce w zwiazku z jej krewka itd,bo wyniki wyszly nie bardzo.Miala bardzo podwyzszona bardzo bilurbine.Nastarszyli mnie,ze mloda ma wade genetyczna watroby,3 razy powtarzali i za 3 razem doszli do wniosku takowego,ze tylko u nich w labolatorium we wlasciwy sposob obrabiaja krew.No coments.Bilurbine ma w normie,inne parametry w najnizszej dopuszczalnej normie.
Iwona - a moja upiera sie,ze dziecko musi byc zdrowe.No mam nadzieje,zze w koncu Zuzce przejdzie,bo sie meczy,w kolko ma cos pod nosem,chrapie strasznie i jest juz nie do zniesienia pzrez ta chorobe.
Mada - wiesz,w sumie jeszcze wczoraj Zuzka wymiotowala,ale na moje teraz kaszel ja rwie.Jezeli chodzi o diete przy anginie,wiem tyklko tyle,ze lepiej podawac chlodne plyny,chlodne potrawy,lepiej to wplywa na gardlo.Co do nabialu,tak jesli nie ma goraczki,bo jak ona jest wysoka to dzieci zaraz wymiotuja.przynajmniej moja.Co do kataru,ja wrecz przeciwnie,wole go miec, niz kaszel lub bolace gardlo.

Ale się rozpisałyscie na kłopotach.;-)Na szczęscie one mijają i na Pazdziernikowych sytuacja z chorobami wygląda duuużo lepiej niz klika dni temu.
Hania ZDROWA!!!!!:-):-):-)
Julia dochodzi do siebie,Mada sluzówka układu pokarmowego odbudowuje się ok 5 dni ,z tego co piszesz dajesz małe porcje i tak trzymać.:tak::tak::tak:
Mariczce tez nic juz nnie dolega,całe szczęscie wyniki ok.:-D:-D:-D

Nadia i Katka dbajcie o siebie i wracajce do zdrowia.

A Marcel jest na diecie.W nocy 3 razy musiałam dawac pić,bo w dzien tak jak pisałam nie chciał.Dzis było to samo,wiec nocka będzie ze wstawaniem.Zaraz ide spac bo sie czuje jak rozgotowany agrest;-);-);-)

Widze,ze dzieciaczki zdrowieja.Tak trzymac:-)
Po tym co napisałyscie mi tu dokupiłam Lakcid i bedziemu jeszcze po skonczeniu antybiotyku przez 10 dni podawac.Mamy za soba 1 noc przespana bez budzenia sie,wymiotow i biegunki.Julcia wraca do zdrowia.Mam nadzieje,ze juz dzis bedzie dobrze.Powoli zaczne rozszezac diete:tak:

No ufff...na takie wiadomości czekałam :tak:...i baaardzo sie ciesze razem z wami :-):-)....

Ja rowniez:tak::-)

Ines pisalas, ze na posiew byl oddany mocz z pierwszej probki, czyli tej zlej? Obawiam sie, ze skoro probka byla zanieczyszczona, to moga cos wyhodowac i nie beda to wiarygodne wyniki:dry:.

No ufff...na takie wiadomości czekałam :tak:...i baaardzo sie ciesze razem z wami :-):-)....
to ja sie cieszę razem z Moniką:-)

Katka lekarstwo może uczulać... moja szwagierka zażyła polopirynę (nie pamiętam czy C czy S) i zaczęła się dusić, twarz jej spuchła i wylądowała w szpitalu.

reklama
Elis masz racje:tak: Przeciez zawsze pytaja w szpitalu, czy nie jest sie na jakis lek uczulonym. Szczegolnie pytaja o penicyline.

Katka nie dogadalysmy sie z tym wymazem. Nic nie pisza o wymaganym stanie zdrowia:sorry2:.

Do góry