reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

coś wiemy o zapaleniu ucha Maciej je mial juz 3 albo 4 razy wiec bliski mi temat
Coprawda nigdy nie bylo az tak zeby z uszka cos wyciekalo ale zawsze towarzyszyla temu gorączka i mizianie sie po uszach...do tego brak apetytu.
MoniQa- jestem z Wami-wiem co to znaczy. Na pocieszenie powiem Ci tylko ze dobrze dobrany antybiotyk juz po pierwszej dawce zbija gorączke i dziecko czuje sie o niebo lepiej!!!!!!
Zreszta zapalenie ucha dośc dobrze sie leczy...niestety w 99.9% przypadkow podawany jest antybiotyk.

DAJ ZNAC JAK CZUJE SIE DAWIDEK...sciskam

reklama
A ja nie mogę dodzwonić sie do tego alergologa do którego chciałam iść z Amelką...a tak bardzo nie chce zwlekać kolejnego dnia...buuuuu....:-:)-:)-(

Monia...odezwij sie kochana !!!

moj kuba tez mial zapalenie ucha bez zadnego wycieku ale kolezanki synek mial wlasnie zwyciekiem ropy i to tak dosc obficie mu ciekla:tak:
Ika a moze to jakis nawrot ,zycze duzo duzo zdrowka:tak::-):-)
Monika3-powodzenia

Monia Dawidek tez aleregik na pyłki ... dobrze dobrany lek i bedzie dobrze ... nie smutaskuj sie , wiem ze to upierdliwe ale .. mam nadzieje ze Amelka nie bedzie przechodzic czasu alergi ciężko ... jak tylko bedziesz po wizycie u alergologa daj znac :tak:

Ika duzo zdrówka dla Was ... mam nadzieje ze to nic poważnego

My po wizycie u laryngologa ... ropne zapalenie ucha środkowego ... dostał kropelki plus antybiotyk ... bidactwo musi bardzo Go bolec bo co jakis czas postekuje :-( ... a najgorsze to to ze ta ropa leci jakby z kranu :-( ... bosheee od czwartku sie tak meczy ( jak nie wczesniej) a ja nie wiedziałam co jest i nie moglam mu pomóc :-:)-(

Dziekuje dziewczeta za "zdrówko" :tak:

Monia...najważniejsze że choroba została wykryta i macie już zalecone leczenie...a z tego co pisze Czarodziejka powinno szybciutko pomóc Dawidkowi....Całuję Was mocno !!!

Oj biedne maluszki..ja cieszyłam sie nadejsciem wiosny bo to ponoc koniec chorowania a widze ze dla alergikow to ciezki czas...
Monia stara prawda mowi,ze lepiej zeby ropa schodziła niz ma sie gdzies w srodku umiejscowic...Bol straszny...wiem cos o tym..ale jak lekarz dał leki to powinno juz byc coraz lepiej..
Monika3 napisz co powiedział alergolog...Udało sie dodzwonic?
Ika Marcelek rzeczywiscie czesto choruje...oj,ale sie umeczycie..lekarz nie ma podejrzen czemu tak czesto?Wiesz mnie sie wydaje,ze dobrze dobrany antybiotyk nie powinien szkodzic...tylko skad wiedziec czy dobrze dobrany:confused:

kurcze dziewczyny wspolczuje Wam tych chorob wstretnych.
MoniQa- zobaczysz bedzie dobrze. Antybiotyk szybko zadziala. Czyzby dali wam Augumentin?
Ika czesto Twoje dziecko choruje? Pytam bo u nas przez pewien okres bylo tak na okraglo.....a teraz jak reką odjąl. I chyba wiem co moze byc przyczyną......tak myslę

Czarodziejko tak, Augumentin ... dostał w niedziele - na gardło ... dzieki niemu dowiedzielismy się, że to jednak uszko ... poki co 4 dawki antybiotyku ... w nocy jeszcze goraczkował ... uszko zaropiałe :-( ... ale i tak noc była spokojniejsza niz poprzednie

Ika ojej angina ropna tez nie nalezy do przyjemnych ... zdróweczka !!!! oby jak najszybciej gardziołko było czysciutkie
:tak:

reklama
Kochane moje...udało mi się wczoraj dostać na wizytę u alergologa....było ciężko bo czekałyśmy 3 godziny i zostałyśmy przyjete jako ostatnie...było jeszcze 3 dzieci za nami ale pan dr już ich nie przyjął bo był bardzo zmęczony...

Narazie Amelka dostała syropek na alergię i kropeli do noska na zmniejszenie obrzęku śluzówki iiii...mamy czekać :baffled::baffled::baffled:....
Pan dr stwierdził że to nie musi byc już od razu alergia wziewna bo to dopiero drugi sezon pylenia dla Amelki i być może taka jest reakcja jej systemu obronnego...no ale nie wyklucza alergii i to mieszanej tzn. pokarmowej i wziewnej :-:)-:)-(

Panel pediatryczny poradził zrobić latem...więc narazie czekamy i obserwujemy...

Mam mieszane uczucia co do tej wizyty ale z drugiej strony to bardzo dobry lekarz, chwalony i kolejki do niego tez o czymś świadczą dlatego postanowiłam mu zaufać :tak::tak::tak:

Dla Dawidka i Marcelka życzonka zdrowia przesyłam !!!

Do góry