reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dziękuję dziewczyny za wsparcie:tak:
Marcelowi jeszcze nie zeszła opuchlizna ale oczko już ma do połowy otwarte myślę,że jutro już będzie ok.;-)
Natomiast mam problemy z odepraniem sudokremu.Marcela ciuszkami się nie przejmuję ale ofiarą padły moje ulubione dzinsy,ciemno-granatowe,takie najlepsze jakie miałam do tej pory,wyszczuplaja mnie ok 2,3 kg w ogóle sa idealne.
Macie jakieś wypróbowane sposoby na odepranie?

reklama
Ika nie mam pojęcia:baffled::no:
Katuś ja dołaczam do apelu..jak wyniki Hanulki??
Moniqa kciuki zacisnięte...jak tylko wrócisz to daj znać co i jak:tak:

Dzięki kochane :-):tak: U nas dzisiaj trochę lepiej, choć wczoraj było ciężko myśleliśmy że wylądujemy w szpitalu :-(Mateuszkowi znowu zaczęła wczoraj rosnąć temp. , miał powyżej 39 , nie umiałam mu zbić a ponadto zaczął się dziwnie zachowywać cały się kulił i główkę wciskał pomiędzy ramionka i drżał :szok: zaczęlam się bać czy to nie objawy jakiegoś wstrząsu oblecieliśmy lekarzy , ostatnia p. dr. była u nas o 21.30 :-(Stwierdziła że to jest silna reakcja organizmu dziecka na ból zaaplikowaliśmy mu środek przeciwbolowy oraz zwiększyła dawkę zastrzyków i to zachowanie na szczęście ustąpiło muszę go cały czas obserwować.
Dzisiaj tempka mu spadła ale dalej nie chce nic wziąśc do buzi :-(

Katka,MoniQa, - dajcie znać , my też trzymamy kciuki :tak:
Ika -
super że Marcelkowi schodzi już opuchlizna:tak: co do spodni to nie mam pojęcia, może w pralni chemicznej coś ci doradzą , mają tam przecież różne środki:tak:

Ika dokładnie tak jak pisze Loja w pralni napewno Ci doradzą :tak:

Loja u Nas byl podobny problem z piciem i jedzeniem ... lekarka mi mówiła ze jak nie chce jesc to mu nie wciskac ... ale po 3 dniach nie jedzenia tylko picia zaczełam na siłe mu wkładać kaszke ... takie lepkie dania :zawstydzona/y: ... sprawdz czy Mati nie ma nic na gardziołku ... po antybiotykach mógł dostac grzybów i z tego tez moze nie chciec jesc ... a jak uszka?? wykluczyli zapalenie??

Katus ja równiez apeluje !!!!!

A u Nas po kontroli poprawa ... jeszcze sa sladowe ilosci zapalenia w lewym uszku ... Dawid miał badanie słuchu - dzielnie siedział cichutko :tak: bo inaczej musieli by go usypiać :baffled: ... lewe ucho wskazuje brak reakcji na ciche dzwieki ale to sie zmieni :tak: ... za 2 tygodnie kolejna kontrola ... antybiotyk odstawiony - uff :-) ... został syropek + krople do noska
i taka ciekawostka i byc moze sie komus przyda ( aczkolwiek nie zycze nikomu ) ... po zapaleniu ucha nie trzeba nosic czapek z uszami ... nie trzeba ich okrywac ... bo zapalenie zaczyna sie od nosa i gardła i jak juz to trzeba by było "klapki na nos i buzie" ;-)

EDIT:
Katka wraca własnie od gastrologa ... Hania musi byc na diecie ... wyników nadal brak co bardzo denerwuje Katke ( wcale sie nie dziwie ) ... brak czasu jest powodem tak małej ilosci Naszej Katuni na forum

Katus pamieteaj jestesmy z Wami !!!

przeczytałam kilka poprzednich stroniczek i prawie się popłakałam.Moniqa,to co musieliście przejść było okropne.biedny Dawidek,tak strasznie musiał się bać i cierpieć.podziwiam Cię bardzo za siły jakie musiałaś w sobie znaleźć.nas 11 czerwca czeka zabieg stomatologiczny,tzn Olę.na samą myśl dostaję dreszczy.przeraża mnie ta narkoza okropnie.Moniś,czy Dawidek był intubowany?

przeczytałam kilka poprzednich stroniczek i prawie się popłakałam.Moniqa,to co musieliście przejść było okropne.biedny Dawidek,tak strasznie musiał się bać i cierpieć.podziwiam Cię bardzo za siły jakie musiałaś w sobie znaleźć.nas 11 czerwca czeka zabieg stomatologiczny,tzn Olę.na samą myśl dostaję dreszczy.przeraża mnie ta narkoza okropnie.Moniś,czy Dawidek był intubowany?
Aninaaa nie, nie był, ale ostrzegli mnie, że moze zajsc taka potrzeba, na szczescie nie trzeba było ... wiem, że sie boisz i jedynie moge Ci powiedziec, że jestem myslami z Wami i trzymam kciuki za zabieg ... a czy Ola ma byc intubowana czy tylko narkoza ?... tylko, albo az :baffled:
a jesli chodzi o siły, kochana Ty tez je znajdziesz ... nie wiem jak sie to dzieje, wydaje Ci sie ze nie dasz rady, ale ... dajesz :tak:

Moniqa dzieki za ciekawostke przyda sie bo ja mam taka fobie po jego zapaleniu ze jak bym mogla to bym Kubie waty napchala do uszu zeby niedaj Boze nie bylo zapalenia:-D:-D:-D
Loja buziaczki dla Mateuszka niech szybciutko zdrowieje:-)biedny nacierpial sie:-(
Aninaaa co to za zabieg jesli mozna zapytac:zawstydzona/y:
Katka:-):-):-):-):-):-):-):-)

Moniqa to fajnie,że u Dawidka poprawa i trzymamy kciuki,żeby już było całkiem ok:tak::tak:
Katuś trzymaj się :tak:
Aninaaa zabieg stomatologiczny?? Biedna Oleńka:-(., ale napewno dacie radę i wszystko będzie dobrze:tak:

reklama
cze laleczki:-)
przepraszam,ze sie nie odyzwalam dlugo,ale jak pisala MoniQa,na prawde moja doba za krotka ostatnio,ja sily jakos nei mam osttanio.Dzis nie poszlam spac,robilam wszystko by nie zasnac z piknymi,zeby WAM cos skrobnac,bo tak glupio,ze milcze dlugo...:sorry2:

PRZEDE WSZYSTKIM: zdroweczka dla maluchow kochanych i chcialabym bardzo,zebyscie sie nie stresowaly.
aninaaa - czy ten zabieg ma zwiazek z tym iderzenie Olenki kilka miesiecy temu o stol??? bidulka..:-(

Do góry