reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

i zapal jeszcze świeczki wokól ... słyszałam że od patrzenia na ogień dzieci sikają dużo ;-):tak:
:-D:laugh2::-D:laugh2::-D:laugh2::-D:laugh2:

Kajenko nie wiem czy coś pokręciłam:zawstydzona/y:, ale mnie się wydawało,ze leukocyty w krwii są oznaczane jako WBC:sorry2:. Może się mylę więc proszę podaj mi dokładne oznaczenie u Pauli ( bo w Kubusia morfologii nie ma oznaczenia LY):baffled:

reklama
:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Macie racje. Pomylilam leukocyty (WBC) z limfocytami (LYM u mnie tylko LY).

U Pauli leukocytow jest 10,6 (przy podanej normie 4,1-10,9), a limfocytow 75 (norma 25-45).

Poszukalam w necie i znalazlam tabelke z normami rowniez dla dzieci. I tam podali, ze "Liczba limfocytów zwiększa się w: chłoniakach, przewlekłej białaczce limfocytowej, szpiczaku mnogim, nadczynności tarczycy oraz w chorobach zakaźnych wieku dziecięcego. Uwaga: większa niż u dorosłych liczba limfocytów u dzieci do 4 lat jest normą!"
Czyli chyba nie mam powodu do paniki.:dry:

Podaje linka do tej tabelki. Moze komus sie przyda:tak:
Morfologia - odczytaj wyniki - Badania - poradnikzdrowie.pl

Kajenko na pewno nie masz pwodu do paniki :tak::tak::tak:. Moja Gosia miała podobny wynik do Twojej Pauli. Na wizycie pediatra stweirdziła, że Gosia ma bardzo ładną krew. Pytałam o te wyniki (procentowe udziały limfocytow, granulocytow, komorek posrednich w krwinkach białych) i jest wszystko ok, tak jak pokazuje Twój post. Do czterech lat to norma.:-D
U Gosi MEGA KATAR. Choć dziś już śpi normalnie drzemkę. Ostatnie dni w ogóle nie mogła zasnąć, a przedwczoraj spała tylko na siedząco. Tempka spadła więc mam nadzieję, że nie zejdzie na oskrzela. Cały czas podaję syrop eurepsal, tetrisal i mucofluid do noska i hascosept do gardła. Podobno katar trwa tydzień, wieć miejmy nadzieję, że do wtorku będzie ok. Przpeadnie nam jednak impreza roczkowa u braciszka ciotecznego Gosi:wściekła/y::no::crazy:, ale trudno,najważniejsze żeby szybko wyzdrowiała.
Ja też jestem chora. Po środkach przecowbólowych (zjadłam tylko 5 tabletek w 4 dni:baffled:) wysiadł mi żołądek. Dopiero dziś zaczęłam w ogóle coś jeść:szok: tzn. krupniczek. A i tak bolał żołądek ehhh. Idę ugotować drugie dla mojej rodzinki. Dla mnie standardowo sucharki. DUŻO ZDOWIA DLA WSZYSTKICH!

U Nas zaczyna sie koszmar
Dawidek dostał mega kataru, wieczorem zaczeła sie chrypka i kaszel :-:)-(
a ja nawet L4 wziąść nie moge .... :-:)-(
na szczescie tesciowa przyjezdza i sie zajmie Dawidkiem :tak:

Gufi a co Ty tak wcześnie robisz na BB;-)

oj biedny ten mój mały człowieczek ... co chwile się w nocy budził i popłakiwał :-( ... mało tego ja czuje się podobnie :baffled:

Kajenko nie panikuj mój Kuba też ma limfocytów 75 ( tylko u mnie norma oznaczona od 20 do 60:confused::dry:) i też lekarz powiedział,że wszystko w porządku;-)

Moje dzieciaki tez się coś zasmarkały:baffled:

Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka:tak:

reklama
Do góry