reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Iwona - no to dobrze,ze z malym lepiej i ze lekarz w koncu trafil z lekami.Moja pediatra na przyklad zawsze daje na poczatek Eurespal i jak moje sa podziebione, a nie maja goraczki i nic mnie nie niepokoi,to ja nawet nie ide do niej,bo zalecenia zasze sa takie same i znam je na pamiec.
Iwonko,postanowilam,prowadzic juz bezstresowe zycie:cool2:..hyhy i nie odwiedzac tego watku wogole:cool2:
a na Twoje pytanie <gdybys takowe zadala;-)> co u Ciebie slychac?
odpowiedzialabym,bez zmian,Hania od wczoraj ma rozwolnienie i goraczke,Zuzia od dzisiaj katar.Tak wiec,wsyztko u mnie po staremu:-)Jedna rozrywka sie konczy,mam nastepna...

Monika3
- tez tak uwazam...

reklama
Katus powiem ci szczerze, ze ja to cie podziwiam. Ciagle jakies badania, choroby, twoja operacja - dzielna z ciebie babka:tak:. Oby juz was te wszystkie zle rzeczy omijaly:tak:

Moja pediatra na przyklad zawsze daje na poczatek Eurespal

Hehehe...moja robi identycznie :tak:

aHania od wczoraj ma rozwolnienie i goraczke,Zuzia od dzisiaj katar.Tak wiec,wsyztko u mnie po staremu

Wierzę że u Ciebie Katuś w końcu będzie po nowemu i dzieci Ci przestaną chorować :tak:

Iwonko...szczepieniem sie nie przejmuj...nie musi być podane w jakimś konkretnym okresie więc nic Cie nie trzyma...wylecz Kubusia i wtedy spokojnie go zaszczep :tak:

Katka- własnie Dzielna Ty Kobietko, kiedyś musi być dobrze i wszyscy tu mamy nadzieje że juz niebawem, wiesz raz jest pod górke ale za chwilę już z górki.

Iwonka ciesze się ze Kubus już zdrowieje.

A tak w ogóle to Wy tu rzucacie nazwami jakichs leków, a ja o nich nie mam zielonego pojęcia, co to właściwie jest. O maściach, syropkach, olejkach to dowiaduję się od Was, ze w ogóle cos takiego istenieje...:tak::-) dobrze Was mieć:tak:

ja własnie teraz daję Maćkow Eurespal, ale daję i bacznie go obserwuję, bo czytałam straszne rzeczy o tym syropie. To że skuteczny to i owszem, ale że skutki uboczne występuja wyjątkowo często, że dzieci z tachykardią lądują w szpitalu, że mają lęki, zawroty głowy itd. :dry:

A tak w ogóle to Wy tu rzucacie nazwami jakichs leków, a ja o nich nie mam zielonego pojęcia, co to właściwie jest. O maściach, syropkach, olejkach to dowiaduję się od Was, ze w ogóle cos takiego istenieje...:tak::-) dobrze Was mieć:tak:

Elis :happy2:...Widocznie nie masz potrzeby znać nazwy tych lekarstw bo Twój Kuibuś ich nie potrzebuje...i oby już tak zostało :tak:

ja własnie teraz daję Maćkow Eurespal, ale daję i bacznie go obserwuję, bo czytałam straszne rzeczy o tym syropie. To że skuteczny to i owszem, ale że skutki uboczne występuja wyjątkowo często, że dzieci z tachykardią lądują w szpitalu, że mają lęki, zawroty głowy itd. :dry:

O matko :szok::szok::-:)-(...a o tym to nie wiedziałam...Mamuśka podesłałabyś jakąś stronkę o tym Euraspalu...ja bardzo często daje go Amelce :zawstydzona/y::-:)-(

Ale wiele lekow ma skutki uboczne i to powazne,a sa dawane dzieciom calekim czesto <difergan,bactrim,ibufen....>.Wg mnie jezeli po jednym razie nic sie nie dzialo,nie ma co wpadac w panike.Wiele skutkow ubocznych podawanych jest na wyrost.Choc zgodze sie,ze zawsze cos niedobrego moze sie przytrafic...

Katka to jest oczywiste, że prawie każdy lek może mieć jakieś skutki uboczne. Jednak w przypadku tego leku wystepują podobno bardzo często i wielu lekarzy wycofuje się z przepisywania go dzieciom. Zgadzam się jednak z tym, że jeśli nic się do tej pory nie działo podczas stosowania to znaczy, że dziecko dobrze go toleruje i nie ma co się bać.:tak:

reklama
A Kuba dziś dostał katar, tzn już w nocy jak pił to mu w nosku charczało, ale teraz to leci mu jak woda z kranu. Znowu chyba zacznę dawać vit.C, bo przestałam, stosuje maśc majerankową, sterimar, otrivin i mam nadzieję, ze będzie oki, w sumie to nie męczy się tak bardzo. zastanwiam się tylko gdzie on to złapał:baffled:

Do góry