reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dzieki kochane za wszystkie odpowiedzi! Mam jeszcze pytanie do mam, których dzieci miały juz trzydniówke. Wszedzie czytam ze ta wysypka to plamki a u Mariki to taka "kaszka manna", da sie wyczuc palcami te krosteczki. Martwie sie czy to na pewno nie cos innego :-( Do pediatry sie dodzwonic nie moge :wściekła/y:HELP!
Aha, tej wysypki jest bardzo bardzo malenko na brzuszku, pleckach i twarzy.

reklama
Ines z tego co pamietam to na pewno nie były plamy, tylko malutkie czerwone krosteczki, ale chyba nie były to grudki (choć nie pamiętam na 100%, jakaś mądrzejsza głowa Ci na pewno napisze)

Mada a na co dawalas ten antybiotyk bo nie moglam doczytac???Moze bylo sprobowac przez strzykawke i zmieszac troszke z soczkiem ja zawsze tak robie i mowie Oliwci,ze dam jej teraz soczek przezstrzykawke i zawsze otwiera mi buzie,chociaz ten antybiotyk otatnio byl wstretny i troche plula,ale dawalam jej na raty i jakos poszlo.Iwiesz co nie przerywalabym dawania antybiotyku bo trzeba wybrac do konca tak slyszalam zeby objawy sie nie nasilily...
U nas jeszcze wczoraj wieczorem byla kupka zaddka jak cholera,ale na szczescie od dzisiaj mamy spokoj chociaz jestesmy na diecie...i flipsach tylko kiedys mnie przeklnie za te chrupki:)))

Ines-przy 3dniowce ta wysypka jest bardziej taka plamista o ile dobrze pamietam i hania ja miala wszedzie,nawet na stopach.Probuj dodzwonic sie do lekarki.Albo moze przedzwon do jakiegos dermatologa:confused:

Ines ja slyszlaalm,ze trzydniowka przebiega najpeirw wysoka goraczka przez 3 dni chyba a pozniej pokazuje sie wysypka i wtedy wiadomo,ze to trzydniowka i jak tylko pokaze sie wysypka to znaczy,ze dziecku juz przechodzi i jest lepiej.

Jejciu większość naszych skarbeczków coś dopadło:-(. Dużo zdrówka dla wszystkich:tak:

Elis ja jak Kuba jest tylko przeziębiony - a nie jest bardzo wietrznie i nie pada - to wychodze.
Moniqa i jak Dawidek??? Mam nadzieje,że już nie kupcia:tak:

Jeszcze raz wszystkim dużo dużo zdrówka:tak:

Dziewczyny u mnie Julia przespała prawie poł dnia,po wstaniu znow wymioty i biegunka:-(Kazda proba podania jedzenia zakonczona wymiotami.Podałam antybiotyk.Zadzwoniłam do siostry i ona mowi,ze przy anginie sa i wymioty i biegunka:szok:.O tym ze jest biegunka nie wiedziałam:no:powiedziała mi zebym podała antybiotyk bo moze sie zrobic angina ropna.Posłuchałam wiec starszej i madrzejszej kobity i podałam ten antybiotyk.O dziwo mała łykneła i nic:szok:Wczesniej sprobowałam go i on jest na poczatku słodki a potem gorzki jak diabli.Myslałam,ze dopiero po nim bedzie ja ciagneło a tu nic.Znow mi usneła i czekam az sie obudzi to dam jej jedzonko.Mam nadzieje,ze ten lek pomorze i juz nie bedzie wymiotow:tak:Modle sie o to,bo Julcia juz taka chudzinka mi sie zrobiła...Wazyła prawie 13 a teraz ja zwazyłam i 10:shocked2:
Agus241 podałam dopiero pierwsza dawke antybiotyku,wiem,ze nie wolno przerywac.Jest on na gorne drogi oddechowe.Tam własnie tez jest taka specjalna strzykawka i nia podałam.Podaje sie go 1 raz na dobe,ja mam podawac 3ml.
Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki,a wy trzymajcie za moje,niech juz bedzie lepiej,prosze:frown:

Mada - widzisz,jak Zuzke teraz dopadla angina,wlasnie ropna,to wymiotowala i miala 2 dni,kiedy to robila wodniste kupencje,podalam pare razy smecte,kupki poszly precz,ale wymioty dlugo sie utrzymywaly.Niepokojacy jest ten spadek wagi,3 kilo u takiego malucha to duzo.dawaj ten antybiotyk,a jak po dobie nic sie nie zmieni z wymiotami,to znowu do lekarza,zeby mloda Ci sie nie odwodnila,pzreciez juz sie to ciagnie kilka dni.

biedne choraski :-( ZDRÓWKA duzo dla WAS MALUSZKI!!!

Ines - u nas tez byly male krostki a nie plamy. i nie byly na calym ciele: na pewno na brzuszku i chyba jeszcze troche na raczkach i buzi. goraczke miala wysoka 2 dni, a na 3 dostala wysypki

My juz po szczepieniu - oby noc byla spokojna ...

reklama
Do góry