reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Iwonko nasza alergolog mowila, ze testy skorne robi sie po 2 roku zycia a badanie IgE w ogole odradzala, bo wg niej sa niewiarygodne:dry: Ale dziewczyny juz robily swoim dzieciaczkom te badania, wiec nie wiem jak to jest.:confused:
A robilas Natalce wymaz z gardla? Rozmawialysmy o tym niedawno z Katka. Lekarze to zalecaja przy powtarzajacych sie anginach. Moze siedzi jej tam jakas bakteria, wirus albo grzyb i stad te nawroty choroby:confused:

reklama
Kajenko robiłam i z nosa i z gardła. W nosku miała gronkowca. Niby już jest wyleczony,ale to cholerstwo lubi sobie wracać. Narazie odpukać jak zaczęłam jej podawać ten Kidabion jest zdrowa:tak: i oby jak najdłużej.

byliśmy u lekarza.kobieta stwierdziła trzydniówkę,pod warunkiem,że mała już nie zagorączkuje.bardzo nie podobało mi się to jej badanie.zrobiła to na szybko i następny proszę.w tym całym biegu zapomniałam zapytać ile razy można chorować na trzydniówkę? może orientujecie się bardziej? bo my już przechodziliśmy trzydniówkę we wrześniu ubiegłego roku.nie wiem,nie uspokoiła mnie ta wizyta.wręcz przeciwnie.pani dr powiedziała,że jak tylko zacznie się jaka kolwiek gorączka mamy szukać lekarza.

Kajenko, mój Wiktorek miał robione testy kontaktowe, również nam mówiono że te są dokładniejsze, bardziej wiarygodne od tych wykonywanych z krwi.
Wiktor od malutkiego był podejrzany o skazę białkową, alergia objawiała się baardzo rzadkimi kupkami. Lecz gdy wprowadziłam do jego diety pokarmy stały problem znikł; zaczęliśmy więc stopniowo przechodzić z Nutramigenu na Nan Ha2, i wszystko było świetnie. Około jego roczku podałam mu białko kurze i na drugi dzień wyszły Wiktorkowi na łydkach plamy, suche jak po kwasie solnym. Gdy po 2 tygodniach mu zniknęły znowu podałam jajeczniczkę i znowu plamy ale te już utrzymywały się z 1,5 mc. Zniknęły, ale mimo że dieta była bez jajek i mleka znowu powróciły. Z obawy że jest uczulony na białko kurze szczepionkę potrójną musieliśmy wykonywać w szpitalu po nadzorem. 20 lutego zrobiliśmy testy już wiarygodne bo Wiktor nie brał przez tydz. przed testami Zyrtec, i okazało się że jajko go wcale nie uczula:szok: Uczulają go minimalnie jakieś dwa rodzaje roztoczy, jeszcze bardziej minimalnie mleko a reszta w ogóle.
Użytyte w testach alergeny zostały ustalone na podstawie "wywiadu" przeprowadzonego ze mną przez p. doktor. Więc generalnie to ja sugerowałam co podejrzewam. Za pół roku robimy kolejne testy.

Czy kazde dziecko do 2 roku zycia musi przejsc 3-dniowke?:confused::confused:

Nadia dzieki:happy2: O to wlasnie mi chodzilo- bylam ciekawa, czy kieruja sie sugestiami rodzicow, czy leca standardowym pakietem.

dziewczyny ta 3 dniowka to ROTAWIRUS?
Czy to jest to samo co okresla sie tez jako GRYPA ZOLĄDKA.....bo jesli tak to moje dzecko juz ze 3 razy mialo grype zoladka...za kazdym razem biegunka, wymioty.....o tyle dobrze ze bez goraczki

reklama
Moja Natalka nie przechodziła 3 dniówki, a i Kuba niby lekarka powiedziała,że ma 3dniówkę,ale nie jestem przekonana,bo nie miał wysypki i myślę,że gorączka była z innego powodu:baffled:

Do góry