reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
Dzieki dziwczyny za odpowiedzi
Bylismy u lekarza wieczorem. Okazuje sie ze antybiotyk ktory Maciej bral podleczyl mu chore ucho ale.....drugie ktore bylo zdowe...jest w nim teraz zapalenie, poza tym gardlo rozpulchnione ale osluchowo Ok.
Lekarz zmienila antybiotyk...nie wiem czy sie cieszyc czy plakac.....no ale leczymy sie dalej, jutro wizyta u laryngologa zobaczymy co ten wymysli....grrrrr

BUZIAKI DLA WSZYTSKICH CHORYCH MALUTKÓW

Czarodziejko wspolczuje:-( Slyszalam, ze zapalenie ucha jest bardzo bolesne:-( Mam nadzieje, ze Macius zbytnio nie cierpi?:-(
Oby ten drugi antybiotyk okazal sie skuteczniejszy!

Wlasnie to mnie dziwi- sa objawy alergii, widac ze dziecku cos szkodzi a w testach to nie wychodzi:confused:
Jesli chodzi o mleko i gluten to jeszcze moglabym to jakos wytlumaczyc, bo to moze byc nietolerancja a nie alergia (wbrew pozorom to nie to samo) i wtedy testy nic nie pokaza, ale takie kakao, czy pylki:confused:
Kajenko w przypadku mojej Natalki nie sądzę,żeby to była alergia,bo ona nie ma objawów alergicznych na jakieś produkty czy na pyłki itd. Lekarz nas skierował do alergologa, bo młoda często choruje i jest to zazwyczaj gardło i angina, więc poszłam. Natomiast od mojej mamy wiem, że takie standardowe testy nie zawsze wykażą alergie. Ona miała robione standardowe i nic nie wykazały,a jak poszła na kontaktowe to rzeczy na które jest uczulona jest mnóstwo:szok::szok:. Tak jej właśnie lekarka powiedziała,że lepiej zrobić kontaktowe bo są dokładniejsze. Nie wiem tylko czy dziecku też się takie wykonuje:no:

Czarodziejko wycałuj Maciusia.. biedaczek:-(dużo zdrówka dla niego!!!

no to i my zapisujemy się do klubu chorego dziecka:-(
mała ciągle coś łapie.teraz też coś jej dolega a ja nie wiem co.nałożyła się na siebie szczepionka z zeszłego poniedziałku i chorzy domownicy.nie ma kataru,nie kaszle...ale ta okropna temperatura... która ciągle skacze.raz jest ok,a za chwilę wzrasta do ponad 39.i tak już od 4 dni.nasza lekarka nie chce przepisać antybiotyku i musimy tak się z tym męczyć.a do tego tak bardzo ją dzisiaj wysypało,jak można nazwać to wysypką:confused:. na całym ciele ma duże czerwone placki.kompletnie nie wiem co to może być.czeka nas kolejna wizyta u lekarza.

aniaaa wydaje mi sie ze jest to Trzydniopwka.pare stron wczesniej przechodziła to Ines z Marika.Najpierw pare dni wysokiej goraczki a potem wysypka i po chorobie...Ale z lekarzem sie skontaktuj,niech potwierdzi:tak:Z tego co wiem do 2 roku zycia przechodzi to kazdy dzieciaczek.Wysypka ma strukture grudkowata.

reklama
aninaaa - czy te placki sa plaskie,tzn,tylko widoczne ,czerwone,ale nie wyczuwlane palcami,pojawiajace sie bardziej gdy temp podskakuje?? Bo wiesz,nie widze tego uczulenie u Olenki,ale Jak bylam z Hania w luteym w szpitalu,to wlasnie od wysokiej temp,miala uczulenie plamiste i okreslili,to jako rasz goraczkowy<wysypke goraczkowa>,to z bliska wygladalo,jak kropeczki po ukluciu igla,ktore sie zlewaly w plamy.Nie wiem jak to dokladniej opisac,miala to nawet na stopach.
Zdrowka,chorobki male i duze:-)

Do góry