reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
Kochane zaglądam tylko na moment. Ja czuję się fatalnie mam non stop gorączkę, boli mnie głowa, gardło... wszystko.... Jak tylko Kuba daje mi możliwość to leże w łóżku,ale nie za dużo,bo Kubuś też wysoko gorączkuje ponad 39 stopni i non stop by na rękach u mnie siedział:no::-(.. Na szczęście Natalka trochę lepiej tylko kaszel jej został i to ona mi trochę pomaga....

Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrówka:tak:

Czarodziejko,właśnie niedawno wyszła u Marcela,wybieramy sie do chirurga.Po urodzeniu miał bardzo dużą pępkową i z tego co mówili wtedy lekarze,jest nadzieja,że się wchłonie i czeka się jak najdłużej,żeby uniknąć zabiegu.Zobaczymy.
A Maciuś ma dużą,kiedy jest największa?

Ika- dzis bylismy u chirurga, okazalo sie ze Macius ma malusieńką...a ta przepuklinka wyszla mu jakos ze 2 miesiace jak zaczal chodzic...podobno to wystepuje u 50% chlopcow...mowie o przepuklinie pachwinowe....u 1% wchlania sie do 2 roku zycia.
Jesli chodzi o przepukline pępkową....jest gorsza u dziewczynek dlatego ze jakby za X lat chciala zajsc w ciązy wtedy ta przepuklina jest niebezpieczna a;le to tylko tyle. Dlatego u dziewczynek czesciej wykonują zabiegi przepukliny pępokowej a u chlopcow pachwinowej.
Wiesz chirurg mowil ze taki zabieg trwa 20 min bo to nie jest operacja i dzieciom zaklada sie inne szwy bo wiadomo ze im nie powiesz : MASZ 3 DNI LEZEC I SIE NIE RUSZAC. ale do miesiaca trzeba pilnowac zeby dziecko sie nie dzwigalo a potem juz luz...Podobno bardzo dobrze sie to goi i szybciutko zasklepia.....szczerze to zaczne chyba jakies rytualy odprawiac by ta przepuklinka sie wchlonela.....
Chirurg kazal jeszcze zrobic Usg.

Czarodziejko ja cię nie chcę straszyć,ale mojej kuzynki syn miał przepuklinę pachwinową i powiem ci,że była tragedia. Miał zrobiony zabieg,ale po nim lekarz kazał siostrze żeby młody nic nie dźwigał i nie miał wysiłków. Niestety mały darł się wniebogłosy i przepuklina mu się odnowiła. I tak przez 3 razy, miał 3 razy robiony zabieg:szok:. Nie znam szczegółów jak wyglądał zabieg itd,ale przejścia miała niezłe. życzę wam,żeby przepuklinka się wchłonęla i obyło sie bez zabiegu:tak:

Dziewczyny, przepraszam ze tak wpadam w temat z czyms zupelnie innym ale... mam pytanko odnosnie mycia zabków :nerd: Jak u Was cała procedura wyglada? Tzn. myjecie Wy czy dziecko samo? Z pasta do zabków (jesli tak to jaka - z fluorem czy bez?), czy w jakis sposób płuczecie dziecku usta po myciu zabków?
Ja wciaz mam watpliwosci jak to prawidłowo robic tym bardziej ze Marika nie lubi myc zebów :( :dry:

reklama
Iwonka nie pocieszyłas z ta przepukliną,oj nie.:no:Ale nie kazdy przypadek jest taki sam.Czarodziejko prosimy owsparcie duchowe aby przepuklina sie jednak wchłonęła.

Inesku my jesteśmy na etapie nauki mycia zabków.Dopiero od ok mca Marcel pozwala sobie czyscic szczoteczką i nawet to polubił,tak naprawde to pasuje mu smak pasty,uzywamy Elmexu od1 do 6 roku.Na razie uzywam nie za duzo tej pasty i nie ma czego płukać,zresztą próbowałam i nie idzie.Kiedys pisała o tym Elis,że producenci past dla małych dzieci biora pod uwage fakt,że dzieci łykają pastę często i gesto.;-)

Do góry