reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Kasiu masz racje. Jesli stosuje sie diete bezglutenowa, wszystko jest w porzadku i zyje sie normalnie. Ja pisalam o znanych mi osobiscie przypadkach nieleczonej/ pozno rozpoznanej celiakii. Dlatego dobrze, ze Hanie przepadaja pod tym katem:tak:

reklama
Tak na marginesie ja mialam w dzieciństwie Celiakie....i przy okzazji skaze białkową;-) W 100% nie wyleczylam sie do dziś. ale i tak jem wszytsko i sie nie przejmuje , tyle ze mam wrazliwe jelita niz przecietny zdrowy czlowiek

Katka- moja mama ze mną przerabiala podobny klimat co Ty z Hania (przy czym nalezalo by dodac ze medycyna od tych 20 lat nieźle poszla naprzód i są rozne sposoby badania...i dieta, pokarmy bezglutenowe ktorych kiedyś nie bylo.....) moja mama piekla mi chleb na mące kukurydzianej- i pomijam fakt ze bardzo ciężko bylo ja dostac!!!!
Na biopsje się nie zgodzila..bo także chcieli mi zrobic. Chyba sią bala....i w sumie dobrze ze nie zrobila bo wystarczylo ze zmienilam diete!!!! Efekt pozytywny byl dośc szybko!!!!!!
Dlatego postaraj się wierzyć że wszystko dobrze się zakończy!!!!!!
ja w to wierze- a Ty?:tak::tak::tak::tak::tak:

POSYLAM SWIATELKA HANI....ROZUMIEM JĄ DOSŁOWNIE;-)

Ja mysle tylko pozytywnie :-)
jestem tak dobrze nastawiona,ze po odebraniu dzisiejszych wynikow z badania krwi,Hani,na moje sie poprawily dosc znacznie i wierze wierze,ze jutro hematolog mi powie: ze u niej wsio oki i te badania nie ebda potrzebne,oby..oby...:sorry2:
a gdyby co,jutro bede znala termin gastroskopii,ale moze go nie bede musiala poznac...
oby...oby...
Czarodziejko - teraz mozna dostac wszystko,wiec nie widze problemu z dieta,no moze niektore ceny sa dosc zaskakujace,ale spoko...

ponawiam pytanie,co z monika3 i Amelka??????????????

Trzymam kciuki za Hanie .Dziewczyny mam problem z podawaniem synkowi antybiotyku leki podaje strzykawka bo tylko tak daje rade wszystkie leki po zaaplikowaniu łyka tylko ten antybiotyk trzyma w buzi i nie chce połkąć za żadne skarby świata a jest uparty trzyma dotąd az zacznie mu to ze slinką wyplywać niewiem juz co mam robic boje sie ze choroba sie nawróci(zapalenie obustronne uszu) bo nieotrzymuje calej dawki .pomóżcie:-(

Katka mam nadzieje,ze wrescie wam sie kłopoty zdrowotne skoncza i odetchniecie:tak:
Ewa a mozesz ten antybiotyk podawac przed jedzeniem?Jesli tak,to pokazyjesz jedzonko,wpychasz antybiotyk i podajesz znow jedzonko.To co najbardziej lubi-u nas to jogurt.Mozesz tesz sprobowac we snie(jesli tak je,bo Julia nigdy nie je i spi-sa podobno takie dzieci) lub bezposrednio przed snem jak juz lezy i zasypia-lek i zaraz cos do popicia-moze nie załapie.POWODZENIA:-)
U nas wyszły wszystkie 4 czworki na raz i mam nadzieje,ze koniec chorowanie,bo te trzony dały nam popalic:wściekła/y:

Mada80 no mój należy do takich dzieci co je i spi ,podam mu ten antybiotyk jak bedzie na wpół senny zobaczymy moze sie uda bo z jedzonkiem juz próbowalam no i nie wyszlo wszystko lądowalo na podłodze:wściekła/y: dobrze ze jeszcze 2 dni bo mam dosc tego antybiotyku:-) dzieki za rade;-):-)

Monika3 - co tam z corcia,jak wyniki kontrolne moczu???

ponawiam pytanie,co z monika3 i Amelka??????????????

Jesteśmy, jesteśmy :tak::-)...całe i zdrowe (no ja prawie że zdrowa :baffled:)...tylko remontujemy się i nie ma czasu na bb :eek::sorry::unsure::huh:

Już piszę jak mocz Amelki...w Wielką Sobotę, po 5 dniach podawania Bactrimu oddaliśmy mocz do badania ogólnego i na posiew...wynik ogólny w miare ok...liczne bakterie i fosforany bezpostaciowe....no i posiew też czysty...nie ma żadnej bakterii...teraz podaję małej furagin przez 7 dni i za 2 tyg mocz do kontroli...

Pytanko...czy możliwe żeby posiew wyszedł ok jeżeli Amelka miałaby bakterię po podaniu Bactrimu ????

Katuś Iwonko...dzięki za pamięć :-):-):-)

Katka....ja też wierzę że z Hanią wszystko się wyjaśni i nareszcie pomogą Twojej małej Pięknej :tak:

Moniś bardzo się cieszę,że wyniki w porządku:tak::tak:. Mnie się wydaje,że gdyby była jakaś bakteria to by wyszła w posiewie, wiec się nie denerwuj napewno jest wszystko ok:-). Zawsze możesz powtórzyć badanie jesli się denerwujesz.

reklama
Laseczki a my już jestesmy po USG pachwinki Maciusia w związku z przepukliną pachwinową...okazalo sie ze Maciuś nie kwalifikuje sie do zabiegu bo przepuklina jest bardzo mała i można ją "wyprowadzić" (min. ćwiczeniami)
Ulżylo mi bardzo.................

Do góry