reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Czesc dziewczyny ,pamietacie pisalam wam ze Kuba ma problemy z napletkiem i moze potrzebny bedzie zabieg,i jak bylam wczoraj na szczepieniu to powiedzialam lekarce zeby zobaczyla czy jest jakas poprawa(bo sama by sie nie domyslila zeby zobaczyc)no i jest wszystko OK zabieg nie bedzie potrzebny ,moja praca nie poszla na marne ,ciesze sie ze oszczedze bulu mojemu maluchowi:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Katka - dużo zdrówka dla Hani:tak:, ściskam was mocno

ewa28z - super że u Kuby Ok z napletkiem, ja niestety dalej muszę męczyć Mata, po tym jak mu rozerwali napletek w szpitalu cały czas mu pęka w tym miejscu aż zrobiło się tam takie zbliznowacenie:no:

Katka tak mi szkoda Hanusi :-( no i Ciebie tez... :-( DUUUUZO ZDROWKA!!!!

W ogóle duzo zdrówka dla wszystkich chorowitków...

Katka i inne dziewczyny bardzo goraco polecam środek Alveo firmy Akuna. Rozprowadzane jest to droga tzw. domową czyli koleżanka, czy sąsiadka ma umowę z firmą lub mozna kupić bezpośrednio na stronie firmy. Ja kupiłam ok kumpeli i podaje mojemu od miesiaca i nic nie ma (kataru, kaszlu ) a w między czasie wychodza mu zeby, w trakcie wychodzenia których zawsze coś się działo najczęściej zapalenie gardła. Butelka litrowa z syropem składajacym sie z wyciągu z aloesu i 16 ziół kosztuje ok 140-160zl (zależy gdzie się kupi) U nas w szkole biorą to prawie wszystkie nasze dzieci (mysle o dzieciach moich koleżanek) Taka litrowa butla starczy na długo bo na mojego klopsa (ok.15 kilo) podaje mu ok 5 ml dziennie.
Zaczynam wierzyć w to lekarstwo bo początkowo byłam nastawiona sceptycznie i chyba sie skusze na butle dla siebie , może mi tego mojego gronkowca troche pomeczy ten syropek:)
Pozdrawiam

Katka...hop hop robaczku zielony ;-)...jak tam Twoje Piękne ??

Inesku...wczoraj na głównym pisałaś o posiewie Mariczki...z tego co pamiętam to poprzednio tez wyszły E-coli, prawda ?? Czyli jakby się potwierdziło...Bierzecie juz jakiś antybiotyk ??

A nam wczoraj pediatra przepisała Zyrtec...i mamy się zastanowić nad zrobieniem badań czy Amelka nie jest uczulona na białko mleka krowiego...bodajże IgE swoiste...czy jakoś takoś...no bo krostki na buzi się zmniejszyły po Ketotifenie ale nie znikły zupełnie, ponadto utrzymują się takie zaczerwienione policzki, na rączkach nadal szorstkie krosteczki :-(...za to dodając do kąpieli parafinę ciekłą i smarując małą emulsją Emolium (dzieki Inesku) pozbyłam sie suchej skóry na nóżkach i brzuszku :tak:...

jak u Was Katka?

ja wczoraj bylam na wizycie u naszej prywatnej pediatry - mala ryczala w czasie calego badania jak szalona. dobrze, ze maz ze mna byl, to chociaz sie nia zajal, a ja pogadalam z p. doktor. Wyslala nas na usg do endokrynologa przez ten powiekszony gruczol piersiowy. Bo lepiej sprawdzic i byc spokojnym. Ja juz jak mysle o tym usg, to mi sie slabo robi, bo wyobrazam sie jak Ninka bedzie sie darla :no: idziemy w piatek rano

reklama
Monika3-a moze nie dawaj nic co zawiera mleko i zobaczysz jaka jest reakcja niestety moje dzieci mialy alergie na mleko ,jadly Bebilon Pepti (na recepte) oprocz tego nie podawalam nic co zawiera mleko i alergia przeszla troche to meczace bo musialam gotowac podwojnie ale poskutkowalo i wyrosly z tego, u Izy w wieku prawie 3 lat a kubus jak skonczyl roczek teraz jedza wszystko i nie ma problemu a tez mialy szorstka skore ,czerwone polakierowane policzki ,ciemieniuche :tak:i krostki ale na stopach miedzy paluszkami

Do góry