reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

no nie napisalam i skaswalam sama...:angry:
tak wiec wita WAS robaczek pstry ;-)

Nie pisalam wczoraj,bo nie mialam kiedy.Hania caly dzien na rekach.Dzis jest juz lepiej,poznym wieczorem pzrestala goraczkowac.Nadal mocno kaszle,jest mocno zaflegmiona i wymiotuje od tego,robie czasem cementowe kupki..fuj....(ewa ,wg mnie to tez od temp) Dzis miedzy 3-a dokladnie 5:45 wyla,nic jej nie uspokajalo,nawet dotknac sie nei dala,nie chciala sie przytulic.W koncu sie uspokoila,dalam jej jesc i zasnela na pol godziny.
Zuzka w nocy zaczela goraczkwac,byla u mnie dzis pediatra , no i pikna ma antybiotyk:baffled:.

iwoka - my to sobie mozemy rece podac;)
gufi - moze nie ebdzie tak zle:sorry2:,zainteresuja ja wentylator na sufice albo cos;-);myslimy tylko pozytywnie:tak:
monika - oby wynik byl na tyle czytelny,zeby wiadomo bylo jak dzialac z Amelka :)
ines - a gdzie mozna poczytac o tych wynikach z posiewu,bo nei moge znalezc?

reklama
Monika tzn. poprzednio nam wyszło e-coli raz 10^5, wtedy co taki koszmarny wynik Marika miała, a potem powtarzalam i wyszło e-coli 10^4. Dzwoniłam do pediatry z tym wynikiem i kazala JESZCZE RAZ zrobic tylko ze bezposrednio do kubeczka... No i pobierałam teraz, we wtorek... dzis dzwoniłam do przychodni i juz sa wyniki a co najwazniejsze POSIEWU TEZ!!! Nie mogla tylko tam pani srawdzic czy wyszedł jałowy, ale skoro jest tak szybko to daje mi nadzieję na to, ze JAŁOWY!!! :-) Mąż ok 18 odbierze to jeszcze napisze jak wyszło, ale jestem dobrej mysli :tak: :-)

Katka, Czarodziejka juz gdzies tu o tym pisala... ja tez o tym sporo czytalam. Nie myslałas zeby Hanusi zrobic wymazy i posiewy z gardziołka, noska, układu pokarmowego? Moze ma jakies pasożyty? Podobno tak bywa ze jakies pasożyty (bakterie?) wywołują ciągłe, nawracające choroby. Moze warto to sprawdzic?

Zdrówka dla małych chorowitków :tak:

Monia my robilismy IgE całkowite ... ale to badanie jest tylko stwierdzające czy jest sie alergikiem ... robilismy tez panel pediatryczny ... tam masz badania na mleko krowie, białko i zółtko jaja, orzechy, pomidory itd , oprócz tego na pyłki brzozy, pleśń, trawy, naskórki psa, konia i kota ... koszt u Nas 150 zł ... może lepiej zrobić takie badania Amelce ... sa owszem osobne badania na samo mleko np ... u Nas kosztuje 28 zł

A u Nas sie w koncu wyjasniło co i jak ...
Dawid jest mocnym alergikiem ... wczoraj bylismy u laryngologa ... katar traw juz 14 dni ... laryngolog powiedziałą Nam ze młody ma nabrzmiała całą śluzówkę nosa i ze to napewno alergiczne .... sama tez zauwazyłam, ze kiedy było słonce to katar był wiekszy, dzisiaj i wczoraj padało, katar był mniejszy ... dostalismy zyrtec , ketotifen i syrop prawoślazowy ... oraz co 2 godziny sól fizjologiczna ... musimy zapisac sie do alergologa ... sama jednak stwierdziłam ze zrobie badania na pyłki topoli i olchy, bo na brzoze juz były i są w normie ... zobaczymy

Czesc dziewczyny:-):-)
ja juz mam umowiona wizyte do lekarza bo niestety maly zarazil sie od Izuni prawie cala noc nie spalismy bo meczyl go katar i byl niespokojny:-(
Ines ciesze sie razem z toba ze posiew jalowy :-):-):-):-):-):-)
Katuś zdroweczka dla Hani i duzo usmiechu:tak::-):-)
Gufi warto sprawdzic ten gruczol ale nie martw sie wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki:-):-):-):tak:

Ines cieszę się z tobą z wyników:tak:
Gufi trzymam kciuki za usg:tak:
Moniqa oj cięzko tak z alergią:-(, ale przynajmniej wiesz jak Dawidka leczyć.:tak:
Monika3 no i będziecie robić to badanie?? trzymam kciuki:tak:
Katuś trzymajcie się z Hanią zdróweczka dużo zyczę:tak:

Monika3-a moze nie dawaj nic co zawiera mleko i zobaczysz jaka jest reakcja

Hmmm :baffled:...Ewka u nas to o tyle trudne że moja Amelka jest wielką fanką, wręcz pożeraczką kaszki :-p...dziennie daję jej 3 butle po 240 ml...

POSIEW JAŁOWY!!!!!!!!!!!!! :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::tak::tak::tak:

Inesku...cieszę się razem z Tobą bo wiem doskonale jak się denerwowałaś :tak:

Monia my robilismy IgE całkowite ... ale to badanie jest tylko stwierdzające czy jest sie alergikiem ... robilismy tez panel pediatryczny ... może lepiej zrobić takie badania Amelce ... sa owszem osobne badania na samo mleko np ... u Nas kosztuje 28 zł

Moniu...a ten panel pediatryczny polega na kilku nakłuciach ?? Zauważyłam że odkąd nie podaję Amelce właśnie mleka krowiego to krostki na buźce się zmniejszyły...no ale nie znikły...
No i najważniejsze że wiecie co dolega Dawidkowi...teraz leczenie i mam nadzieję że będzie lepiej :tak:

Moniu...a ten panel pediatryczny polega na kilku nakłuciach ?? Zauważyłam że odkąd nie podaję Amelce właśnie mleka krowiego to krostki na buźce się zmniejszyły...no ale nie znikły...
No i najważniejsze że wiecie co dolega Dawidkowi...teraz leczenie i mam nadzieję że będzie lepiej :tak:

nie, to jest jedno pobieranie krwi :happy:

tak, wiemy co dolega Dawidkowi, tyle, że teraz musze się jakos szybko dostac do alergologa i wydaje mi się ze państwowo jest to niemożliwe :baffled:

Dziękuję Ci Moniś :tak:...a jeszcze powiedz mi czy Twoim zdaniem wiarygodny jest ten panel....bo kiedys wypowiadałyście sie na ten temat i z tego co pamiętam to opinie były rózne...

A u nas wczoraj Amelka wymiotowała i z 5 razy ją przesrujtało jakby to powiedziała Katka, nie miała apetytu (co mnie wogóle nie martwi) ale dużo piła...mierzyłam wieczorem temperature i miała 37,2 więc w normie...w nocy mała była niespokojna, ciężko oddychała, jak sprawdzałam czółko to było chłodne...ale jak dotknęłam policzka to rozpalone...ale nie mierzyłam temp bo nie chciałam jej rozbudzać....rano wypiła mleczko i było ok...

Siedzę więc dziś w pracy jak na szpilkach...każdy telefon to sobie myślę że mama dzwoni bo coś z Amelką...hehhhh....

reklama
Monia czy wiarygodny , trudno okreslic ... moim zdaniem najlepsze sa testy skórne ... ale u małych dzieci sie ich nie stosuje, dlatego polegam na tych co zrobiłam ;-):tak:
Zdróweczka dla Amelki ... byc moze tylko cos zjadła co jej troszke zaszkodziło ... daj znac co z córcią :happy:

A ja wykonałam ponad 30 tel po poradniach alergologicznych i ... nic :-( ... najwczesniej zapisy w maju ale trzeba dzownic pod koniec kwietnia bo jeszcze nie maja kontraktu podpisanego :-( ... prywatnie tak samo ... specjalistyczne centrum alergologiczne - zapisy na czerwiec ... zapisalismy sie ... cos trzeba zaczac kombinowac

Do góry