reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Ruchy Naszych Maluszków Mamy Lipec 2014

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no właśnie jakby maluchy wiedziały, że teraz tatuś patrzy i specjalnie siedzą cicho.
Tak z innej beczki mojemu M. wczoraj się śniło, że dziecko mówiło do niego z brzucha: "cześć tato" haha oj chyba dochodzi do niego coraz bardziej co nas czeka :DD

reklama
Wczoraj podczas kapieli zauwazylam twarde okragle wybrzuszenie jak jakis wielki guz :p po lewej stronie pepka! Jakos z 5 dni wczesniej jak lezalam na plecach przed tv to bylo z prawej strasznie wystawalo :| czy to dziecko juz w 18 tyg moze byc widoczne i wyczuwalne??!! ImageUploadedByForum BabyBoom1391537339.957568.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1391537339.957568.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1391537339.957568.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 73
Emily-emu ja jak leżę na plecach to macicę mam trochę po prawej i właśnie tam można coś większego wyczuć :) nie mówię jak mi stwardnieje bo wtedy to kamień.

ja też w końcu czuję i jestem pewna, że to to ;)

fajnie, że Kruszyna czasami się odzywa :)

M się denerwuje, bo nie jest w stanie nic poczuć. musi uzbroić się w cierpliwość :)

18tc

Ostatnia edycja:
wieczorem miałam stresa bo Bąbelek zazwyczaj sporo się rusza wieczorem a wczoraj nic, rano też jakoś nie chciał fikać, powiem Wam, że miałam stresa i już mi przechodziło przez myśl jechać do szpitala sprawdzić czy wszytsko jest ok całe szczęście jak już byłam po pobraniu krwi pojechałam do babci, zjadłam porządne śniadanko + babciny placek drożdżowy i Bąbel wreszcie się uaktywnił, uffffff, kamień z serca. Ale co się od wczoraj strachu najadłam to szkoda gadać :baffled:

Melduję od wczoraj coś czułam takie pukanie i mówię do mż, żeby chyba dzidzia mam tak od kilku dni ale teraz to tak wyraźnie czuję. Dzisiaj rano pobudka 5:30, a tu ktoś puka na samym dole brzusia, łap mż rękę i budzę go żeby się skupił no i nic cisza taka, on zaspany a tu nagle puk puk puk i słyszę mż wow nasza misia do mnie przemówiła:)

u nas mały szaleje. sa dni, że tylko sobie pływa ale potem w inne nadrabia dosc mocnymi kopami.
teraz sobie siedze przy komputerze i czuje ze wariuje. ciesze sie, ze juz nie tylko jak leze plasko ale jak stoje czy chodze to tez maly fika :DD

ktos jeszcze czeka na maluszka pierwsze ruchy czy juz wszystkie mamy to za soba?

Ja już miałam okazję poczuć dziecko i zobaczyć jak próbuje uciec z brzucha. Dziwne uczucie, kiedy ktoś się od środka rozpycha. Ale to piękne jest :) Pierwszy raz maleństwo poczułam w 17 tygodniu i 3 dniu.

Ostatnia edycja:
reklama
mój Bąbelek chyba dostanie nową ksywkę- Kickboxer :-p

jak mi zasunie kopa to aż podskakuję :-D

ale Tatusia się boi, hehe, no serio, zaczyna się kopanie no więc mówię do M. szybko, szybko, poczujesz jak kopie, mąż kładzie rękę na brzuchu i... kompletna cisza!!! nic, null, nothing! :confused:

trzyma rękę, trzyma i nic w końcu stwierdza "chyba Bąbelek zasnął" i zabiera rękę z mojego brzucha. Dosłownie po 1-2 min znów Bąbelek zaczyna fikać :eek:

co najśmieszniejsze to nie był jednorazowy przypadek, już 3 razy pod rząd Maluch szaleje a jak M. położy rękę to cisza a jak tylko zabierze to znów zaczyna się wariactwo w brzuchu, no żesz kurde o co kaman :confused:

mąż się śmieje, że nie ma to jak ojcowska ręka, dziecko zaraz przestaje wariować i robi się grzeczne! czyli wychodzi, że nasze dziecko matkę swą bezkarnie okłada z łokcia i kopie o różnych porach dnia (i co gorsza) nocy a przy tatusiu udaje aniołka :-D:-D:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry