reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Ruchy Naszych Maluszków Mamy Lipec 2014

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hehe, Karola, tak to wlasnie jest :) mój maz jak przykłada rękę to synek tez sie uspokaja, ale jak maz jest cierpliwy i czeka z ręka na brzuchu to z reguły sie doczekuje kopniaka.

reklama
u nas jest identycznie
czasem mi szkoda meza bo dopytuje kopie kopie? a ja mu mowie : no jak szalony to m. kladze reke trzyma 15 minut, 20 minut i nic
ledwo zabierze i kop za kopem, ach te nasze male urwisy :D

Moja skopała już całą rodzinkę :-) mama była tak speszona, że aż się zdziwiłam.
Młoda jak się rozrusza to czasami nawet mam już dość :-D

Michalina Adam też tak daje czadu, jestem w szoku, bo Klaudia nie była taka ruchliwa (zupełnie inaczej się ruszała, jakby przeciągała, rozciągała, a on kopie i boksuje), a on upierdliwie kopie mnie po pęcherzu albo ciągle w to samo miejsce, końcówka będzie straszna, już to czuję;-)

moj bobo tez jzu skopal cala rodzinke ,ale jest gzreczny bo jak pzrykladaj dłonei to zaraz kopie;)
Ola ciagel pyta kopie kopie ?imowi ze kocha dzizdiusia,Wiki juz starszaczek ale dobzruszka sie pzrytulaja:)

Dobrze, że dzieci sobie tak dobrze radzą z myślą o takie małej konkurencji :)

Właśnie tez się obawiam co będzie dalej, jak już teraz potrafi tak przyłożyć. Słyszałam, że to chłopcy są przeważnie tacy ruchliwi i poważnie się zastanawiam czy ktoś się jednak ie pośpieszył z tą moją dziewczynką i w piatek na połówkowym okaże się, że to jednak chłopak... ;-)

mój bąbel też zrobił się bardzo aktywny od jakiegoś tygodnia:-) wcześniej czułam delikatne smyranie, a teraz to już galante kopniaki:-D
dzisiaj w nocy przeszedł samego siebie, strasznie dawał czadu, kopniak jeden za drugim, aż zasnąć nie mogłam :-D

moja Kruszyna też mocno ruchliwa się zrobiła :) jak M. przykłada rękę to przestaje kopać, a jak kopnie, to M. twierdzi, że nie czuje... jak ja przykładam swoją rękę to czuję. może dlatego, że wiem jak to wyczuć i wiem kiedy to nastąpi :)

Agula- jak moja siostra była w 2 ciążach (1 jak miałam 10, druga jak miałam 15 lat) to pytałam dokładnie tak jak Twoja Ola :-)

moja spokojna, tak jak Ola była spokojna. raczej zamiast kopniaków czuję takie przelewanie, pływanie...Ola tak samo robiła, tylko jakoś pod koniec pępek mi rozpychała :)

reklama
A i ja się pochwalę :)
W zeszły czwartek pierwszy raz na 100% mogłam powiedzieć, że to dzidzi się rusza. A i teraz codziennie wieczorem czuję jak mnie coś tam smyra, a i zdarzy się że w ciągu dnia się bardziej powierci i czuję.
Pierwsze wrażenie: matko boska! tam coś żyje.... Tak wiem, jestem okropna :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry