reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy

Czesc dziewczyny!! ale Wam zazdroszcze tych ruchów...!! super!! ja jeszcze nic nie czuje ... :-( ani jednego kopnięcia.... czy to normalne??

reklama
Aniaaa, nie martw sie, tak to juz bywa z dzidziusiami, ze niektore sa leniwe :) Moje np. daje o sobie znac przewaznie wieczorem i w nocy :) (przez co sen jest slabszej jakosci :)))) Za kilka tygodni zacznie szarzowac :) A potem wypinac nozki, raczki plecki przez skore Twego brzuszka. Wszystko przed Toba. A powiedz, to Twoje pierwsze Baby?

U mnie też mało aktywna dzidzia jest - leniuszek, ale za to chyba da popalić po porodzie ;-):-D:-D:-D
Rano po śniadanku jak leżę i trzymam rękę na brzuchu to czuję takie śmieszne łaskotanie i przemieszczanie się.
Jeśli na usg jest wszystko w porządku i dzidzia się rusza, serduszko biję a nie czujemy ruchów - to nie ma się czym martwić.
Będzie dobrze dziewczyny.
Zmykam bo dziś cały dzień na nogach - i chyba mój maluszek śpi, ukołysany.
Dobrej nocy.

Gosia, Magdziunia - dzięki za pocieszenie, mam nadzieję, że faktycznie wszystko jest w porządku i wkrótce je poczuję - już się nie mogę doczekać !!
Tak, to mój pierwszy dzidziuś, stąd pewnie moje obawy.
Pozdrowionka :-)

Aniu u mnie druga ciąża - pierwszą straciłam :-(
Mam obawy, ale staram się je niwelować - strach i niepokój nie służą ani mnie ani maluszkowi.
Ja wierzę, że będzie dobrze. Musi być i innej opcji nie ma.
Trzymam kciuki za nas wszystkie.

Magdziunia na pewno będzie wszystko w porządku, musi być !! Zresztą największe ryzyko już masz za sobą ... Będzie dobrze, tylko myśl zawsze pozytywnie!! Wiem, że łatwo się mówi, a jeżeli są jakieś niepokojące objawy, to nie da się o tym nie myśleć ... sama widzę to po sobie... Ale tak naprawdę piękny okres przed nami !! :-)

Aniu moja polezanka poczula dopiero ruchy w ponad 20 tygodniu wiec sie nie martw :-)

A moje sloneczko daje od rana o sobie znac :-)Chyba mnie teraz pociesza za to ze wczorahj nie pokazala mamusi co ma miedzy nozkami ;-)
Najbardziej czuje jak leze spokojnie ale zaczynam czuc pojedyncze kopniaczki naj np siedze
przed kompem lub cos delikatnie robie i to jest takie inne uczucie niz jak sie lezy.
Jak leze tow eim ze to to bo nawet widac a wiecie jak sie cos robi i pierwszy raz sie czuje cos takiego to to jest nowe :-)

Madziu ja tez pierwsza ciaze poronilam :-( tylko poronienie bylu o mnie w 7 tygdoniu.Poprstu dzidzia umarla i sie nie rozwijala :-(.Tutaj jest calkiem inaczej i oczywiscie boje sie ale juz
coraz mniej bo na serio najgorsze za nami :-)
Jesli moze zapytac to jak to bylo u Ciebie ?Jesli nie chcesz to nie odpisuj

reklama
Ja też czuję pojedyncze kopniaki, ta maja córcia coś ruchliwa jest i dość silna że tak kopie mamę:-D
Najczęściej czuję ją jak siedzę albo leżę. Ale widzę że chyba lubi jeździć samochodem bo prawie zawsze jak gdzieś jedziemy to kopie:-D

Do góry