reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy

Balb nie martw się też tak miałam!!! martwiłam się jak nie wiem ale na wizycie okazało sie ze wszystko jest dobrze i że to normalne czasem dzidzia jest mniej aktywna!! nie martw sie napewno nic jej nie jest!!!:-)
Ja też od dwóch dni troszke mniej czuje ale to przez ta goraczke unbas upał i mi również nic się nie chce! aż boje sie pomyslec co będzie w LIPCU I SIERPNIU:tak:

reklama
Kochane...chyba popadam w jakąs paranoje...wcześniej ruchy czułam dość wyraznie praktycznie codziennie-a teraz jakby wcale....cały czas sie tym zadręczam...wiem,ze Wam już to pisałam...Takie dziwne przeczucie zaczyna we mnie narastać...Staram się w ciągu dnia o tym nie mysleć zajmuje się czym tylko mogę...Ale rano i wieczorem-nie daje mi się tego uniknąc...Cieszę się,że mogę powiedzieć to Wam...

Balb, Majeczka wszystko jest wporzadku. Mój smerfik tez po powrocie z wczasów mało aktywny jest, a wczoraj przeszedł samego siebie tak fajnie fikał i kopał. Na tym etapie ciązy tak to juz bedzie ze raz bedziemy czuc raz nie. Czasem dzidzia moze kopac ale do wewnątrz i my tego nie odczujemy:tak:

Balb i Majeczka dziewczyny maja racje wszystko bedzie oki Jakby bylo cos nie tak to byscie mialy inne niepokojace objawy ze cos sie dzieje nie tak .A wiec glowy do gory :-)
Ja slyszalam ze po 25 tygodniu to chyba trzeba choc raz dziennie poczuc malenstwo ????????????????? Mamusie co juz rodzily jak sie do tego ustosunkuja ??????????/
Moja dzidzia tez wczoraj bardziej szalala niz dzisiaj.Wczoraj caly dzien sie ruszala a dzis
tez sie ruszala ale nie tak jak dzis ale wiem ze musi byc oki.Poprostu moze nasze dzidzie sa leniwe :-)

Dziewczyna a ja teraz jak siedze to czuje po prawej stronie takie dziwne bulgotanie w brzuchu ale czuc je tylko jak sie reke polozy na brzuchu i to bulgotanie jest tak jakby sie przemieszczalo
czy to tez jest cos od dzidzi ??????????????????

Balb, Majeczka - zgadzam się z resztą dziewczyn - nie martwcie się na zapas! U mnie też tak jest - czasem czuję wyraźne ruchy a czasem cisza przez cały dzień. Ale przecież może być tyle przyczyn:
- dzidzia może akurat przestawiła się na rozrabianie w nocy, kiedy śpię i po prostu się nie budzę
- a może ma dzień leniwca (każdy przecież ma takie dni, że by cały dzień przeleniuchował i nic mu się nie chce)
- mogła się obrócić pleckami do brzucha a nogami do kręgosłupa i nawet jak sobie kopie to tego nie czuję

Gdzieś czytałam np. że jak mama chodzi i się rusza to dziecko się kołysze w brzuchu i np. idzie spać ;)

Trzymajcie się!

Dziewczyny nie martwcie sie,ja czasem mam tez dni,ze slabiej czuje!Wczoraj to tak wieczorem kopala,ze szok,siedzialam i sie smialam,przez skore bylo widac.Jakie to piekne uczucie:-)

reklama
Do góry