• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

pierwsze ruchy:)

ja nie czułam ruchów w piątek sobotę i niedziele (w sobote moze i czulam bo cos burczało, ale moje ruvchy sa delikatne i musze sie wsłuchać a ze bylam w gosciach ciężko m i bylo)
denerwowałam sie, ale poczytaliśmy z mezem i to podobno normalne. jednak jak zjem słodkie, dziecko szaleje... ja niby nie czuję regularnie ruchów ale czuje ze "coś " się rusza w moim brzuchu, mam taki cieżar :)

reklama
u mnie wczoraj wieczorem maly niezle sie ruszal.w koncu moj m go poczul.widze ze maly ma stale pory bo najwiecej rusza sie wieczorem po kolacji i wczesnym rankiem.a poza tymi momentami to go nie czuje.

Dzisiaj jak się obudziłam czułam kopniaczki maleństwa, zawołałam Kubę i jak przyłożył rękę przestało się ruszać. Ale jak tylko synek odezwał się do malucha - dostał lekkiego kopniaka w rękę ;) Bardzo mu się podobało :D Mąż stwierdził, że kopniaki to nic fajnego i, że on nie ma zamiaru dotykać brzucha - ehh Ci faceci nie wiedzą co tracą :P

Ja wczoraj wieczorem też czułam bardzo mocno i dosyc długo. Zawołałam m i poczuł pierwszy raz :-) Mój bobasek jest też najbardziej aktywny późnym wieczorem 22.00 mam nadzieję że to nie zostanie dzidzi po narodzinach i ze nie bedzie najbardziej aktywne właśnie późnym wieczorkiem :-D

hehe a moj maż to rankami sobie trzyma reke na brzuchu jak spie i nawiazuje kontakt z malenstwem... nawet tego nie czułam i sie nie budzilam dopoki mi nie powiedzial. nawet wymyslilismy zabawe z naszą kruszynka, wystarczy lekko palcem gdzies nacisnac brzuch i nawet jak sie nie rusza to zachwile oddaje kopniaczkiem:) wczoraj tez sie z nia tak bawil ale mala dostala na koniec jakiegos szalu i zaczela kopac i szalec w brzuchu az tak mocno ze wszystkie wnetrznosci mnie juz bolaly, dopiero po pol godz sie uspokoila - co za charakterek...

Mnie maleństwo kopie po samym dnie brzucha chyba ma tam nóżki.
Dziewczyny nacieszcie się teraz tymi delikatnymi kopniaczkami bo potem już niebędzie tak różowo jak dzidzia będzie rosła w siłę wtedy kopniaki będą nieźle dawać się we znaki najgorsze będą nocne pobudki.

reklama
ja mam łożysko u góry na przedniej ścianie ale w dole brzucha czuje kopniaki badz uderzenia raczka wyrazne na tyle ze gule wychodza ;-), szkoda tylko ze nieregularne... ale jakos sie nie martwie. Kiedy ruchy dziecka powinny byc bardziej regularne a my je kontrolowac??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry