reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

Nowe slowa Agi ( a moze juz o nich pisalam?) e po zastanowieniu pisze i te wczesniejsze bo juz nie wiem ktorymi sie chwalilismy
dół
dziula (dziura)
gdzie jest ...np lala ?
golas
buty
jajo
spać
Lala śpi
miś
mniam mniam
a psik
a ty muma lub a sio ( a ty mucho )
tata pracy
babcia psijdzie
dziadzio
ciocia
baba - babka piaskowa
maluj
kedki ( kredki)
katka ( kartka)
odgłosy zwierzątek np chał, huhu, mu, kra itp.
spiewa : aaa koty da
momowe tete - domowe przedszkole
huhuha - piosenka zima zla
choć - chodź
idzie - np lala, miś idzie
bum, bum
da - daj
mama ma, aga ma
hejo - przy powitaniu - teletubisie hihi
tete - teletubisie
siusiu
To tyle mi teraz przyszlo do glowy. Aga ostatnio tez bardzo podslu****e, rozmawiamy z mezem i zaczyna robic cos co wynika z rozmowy, jesli mowimy o niej, smieszne to jest.

reklama
reklama
Marysia mówi:
bach
mama
tata
baba
dziadzia
niania
daj
nie
dzidzi
ziut (samolot)
au au (pies i kot)
but
nma - nie ma
ma
mam
halo
bum
bu
sio (na muchę)
szu szu (wiatr) +animacja rękami (w górze je kołysze)
si si (siku)
ziazia
am
pciu (pić)

Czyli nie jest źle - natmiast mała franca wszytsko kuma.
Pokazuje jak ma kupę, gdzie ma ziazia, rękę, nogę, głowę....generalnie pokazuje wszystko o co ja zapytasz. A do tego wszysko jest na NIE. Normalnie już nie mam siły do niej. Umie wszędzie wleźć, włacznie z tym, ze juz sobie umie zrobić piramidę z ksiażek i wleźć na nią!!! bazgrze długopisem na kartece. Umie wejść sama (z asekuracją) po drabince na zjeżdzalnie i sama zjechać. Posyła wszytkim całuski a ostanio podeszła do mnie i mnie objeła za szyję. Norlamnie mnie to rozwaliło....

Do góry