reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze urodzinki... I kolejne rowniez! :)

sealet, zobacz dwie strony w tyl, Klementinka wkleila super przepis, ja na nim tez sie opieram - krem bedzie z mascarpone kremowki i truskawek :) W niedziele robie mini torcik na probe, bedzie dla mojej mamy na Dzien Matki bo akurat przyjezdza.
Daj znac jak urodzinki wam minely :tak:

moja siostra tez się podjęła upieczenia tego tortu:-):-)
a tak poza tym to cześć:-D:-D

reklama
Ja tort pewnie zamowie, nigdy nie upieklam nawet biszkopta...;/ choc ostatnio mi sie zachcialo, kupic spody i samej kremami poprzekladac i ozdobic,ale nie wiem co z tego wyjdzie...
w ogole to marzy mi sie takie prawidziew kinder party,ale mieszkanie male i z kazdym dzieckiem przeciez przyjda rodzice... wiec bedzie tego troche...Bedzie szescioro dzieci 2-5lat z rodzicami, procz nich jeszcze 4bezdzietne osoby. Nastepnego dnia przyjda moje 3.kolezanki z w sumie czworgiem dzieci 2-4lat,a w Pl to nie wiem jeszcze bedzie to przyjecie 14miesiecznia wygladac. Przystroje mieszknie, postaram sie wymyslic,jakies zabawy dla dzieci,a z jedzienia to tylko na slodko czyli slodycze i owoce. Postaram sie zeby byly to zdrowe przekaski:) Moze szampan i po malym piwku dla tatusiow,ale to jeszcze sie zastanowie. W koncu to dziecieca impreza,a rodzice tylko towarzysza.

reklama
Jesli chodzi o tort to u nas nie pojawil sie truskawkowy, chyba przez to ze Lena napisala ze masa nie jest rewelacyjna, a akurat w sprawie ciast chyba masz spore doswiadczenie

Zrobilam tort czekoladowy DOKLADKA, i rzeczywiscie nazwa zgadza sie co do joty :-) Bajecznie prosty, a to moj pierwszy w zyciu tort. Testowalam tylko krem dwa dni wczesniej, i jest po prostu mniammm. Nie mialam tortownicy 21cm i upieklam w 24cm przez co nie kroilam na 3 warstwy ale na dwie. Nasaczylam czarna herbata z ekstraktem waniliowym a drugi blat kawa rozpuszczalna. posmarowalam konfitura Lowicz z wisni z wisienkami w calosci, na to truskawki w plasterkach, polaczenie lekko kwasnych truskaw z musem czekoladowym bylo przepyszne.
Tutaj zdjecie :-)
tort.jpg

tort oczywiscie Lili. Ja dostalam od meza cupcake :sorry2::cool2:

Ostatnia edycja:
Do góry