reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

Chłopczyka trudniej ubrać. Córkę to zawsze można w super kiecke ubrać i wygląda jak księżniczka :)

Ja myślałam,żeby pod domku (bo chrzest i urodziny tego samego dnia)ubiore w body na długi rękaw, jeansy i skarpetki białe. Jeśli oczywiście będzie mu niewygodnie w ubranku od chrztu.

Dziewczyny na która i do której godziny zrobić ten chrzest/ urodziny?

Nie wiem jak małego do kościołą ubrać .Na allegro widziałam kompelcik polarkowy taki niebieski płaszczyk i portki. No ale do zdjęcia trzeba coś innego przecież więc i trzeba drugi komplet kupić jakąś koszulę, kamizelkę spodnie i buciki.

reklama
gieoska już mam- spojrz na zamkniety album :p

Dziewczyny zdecydowłąm sie jednak na zdjęcie Antka na tort. Czy lepiej wybrac oplateke, czy mase cukrowa? czy trudno sie to naklada? ciekawe jak wytrwa w transporcie

Wyjatkowa a o ktorej macie masze ?? mysle ze po tym na obiad zaprosic gosci i tort ;]

gieoska już mam- spojrz na zamkniety album :p

Dziewczyny zdecydowłąm sie jednak na zdjęcie Antka na tort. Czy lepiej wybrac oplateke, czy mase cukrowa? czy trudno sie to naklada? ciekawe jak wytrwa w transporcie
Kilolek przyjdzie ci powie bo ona rok temu robila z kubusiek puchatkeim dla KUBY

Wyjatkowa a o ktorej macie masze ?? mysle ze po tym na obiad zaprosic gosci i tort ;]

B kazałam jechać do księdza a że zawsze łatwiej dogadać się z księdzem z parafii na wsi to poszło szybko. Powiedział,że tydzień przed chrztem mamy z dokumentami przyjechać i już,że nie ma problemu co do dnia (sobota) i godzina mu też obojętna i właśnie nie wiem kiedy. A mszy to nie chcemy , bo przecież zimno w kościele. Sam chrzest tylko.

To o której najlepiej? No właśnie moze tak na 13tą dobrze? CZy wcześniej . Tak,żeby mały był najedzony.Butla 8 rano a 12ta obiadek. Ehhhhh......

No i ciekawi mnie to co ja mam podać na początek, bo jak my wszyscy bedziemy w kościele to kto przygotuje jedzenie?

Impreze robimy u teściów , bo u nas za mało miejsca niestety.

Cleo zainspirowałaś mnie tym garnuszkiem i kupimy małemu na urodziny go. Czekam na wypłatę B i zamawiam , bo u nas w tych sklepach to nawet 50zł drożse są.

B kazałam jechać do księdza a że zawsze łatwiej dogadać się z księdzem z parafii na wsi to poszło szybko. Powiedział,że tydzień przed chrztem mamy z dokumentami przyjechać i już,że nie ma problemu co do dnia (sobota) i godzina mu też obojętna i właśnie nie wiem kiedy. A mszy to nie chcemy , bo przecież zimno w kościele. Sam chrzest tylko.

To o której najlepiej? No właśnie moze tak na 13tą dobrze? CZy wcześniej . Tak,żeby mały był najedzony.Butla 8 rano a 12ta obiadek. Ehhhhh......

No i ciekawi mnie to co ja mam podać na początek, bo jak my wszyscy bedziemy w kościele to kto przygotuje jedzenie?

Impreze robimy u teściów , bo u nas za mało miejsca niestety.

Cleo zainspirowałaś mnie tym garnuszkiem i kupimy małemu na urodziny go. Czekam na wypłatę B i zamawiam , bo u nas w tych sklepach to nawet 50zł drożse są.
o jakich garnuszkach mowicie? linka prosze.....

Wyjatkowa moze zrob na 13 tak jak mowisz odrazu na obiad podaj najpierw Zupe jak wychdozic bedziecie wyłacz i puki wrocicie nie ostygnie całkiem gar z ziemniakami odrazu właczysz i puki zupe zjedzia itp to ziemniaki sie ugotuja i te drugie danie co masz zdazysz zrobic basz podgrzac :)

A to ja myslalam ze z miastowym ksiedzem sie szybciej dogadac........ hmmm :) ja Ci niestety nie pomoge bo u mnie chrzest byl jak Marcel miał pół roku no i w niedziele przed popołudniowa msza czyli przec 16. Tak kazał wiec tak było. Ludzi miałam juz od rana - bo z niemiec chrzestna [siostra mojego D] no i po 14 miałam obiad...posiedzielismy, potem kościół po kosciele ciacha i kawa a na wieczór ciepła kolacja....co do menu to troche jestem zła bo chciałam skromniej ale moja mama jak narobiła wszystkiego, wymyslne duuuuuuuuuuuuzo było, ludzie w zartach mowoli ze zarcia jak na slubie... stół sie uginał...prawie tydzien to jedlismy.... duzo i smacznie było to fakt ale nie musiała przesadzac z iloscia. Na roczek nie dam sie juz nabrac, bo moja mama to lubi wystawnie.....az do przesady.

Ja dokladnie wczoraj wieczorem szukałam na allegro stroju dla małego. Myslałąm o jakims smiesznym przebraniu , ale nic nie ma... garnituru nie chce!!! Chyba po prostu zajdę do Hm po ładną koszulę i spodnie :)

Marta
a jakiego w ogole stroju szukalas?jakiegos konkretnego??

Wyjatkowoona mi sie tez wydaje ze 13-14 bedzie ok:-)

Dziewczyny a kupujecie jakies ozdobne obrusiki,serwetki albo girlandy bo ja chyba kupie o takie safari http://allegro.pl/serwetki-safari-party-w-dzungli-33x33cm-20szt-i1286223332.html i obrusik do tego http://allegro.pl/obrus-safari-party-w-dzungli-120x180cm-1-szt-i1284249575.html ale chyba widzialam takie w auchan...

Ostatnia edycja:
Gosia wiesz co szukałam na allegro w przebrania i kostumy :) moze to smieszne , ale tak myslałam zeby mlody przeistoczył sie w jakiegoś słodkiego tygryska , czy misia . A tam same batamany , spidermany itp. Garnituru nie chce- w zyciu jeszcze sie go nanosi.
Zrezygnowąłm wiec z przebrania i potsawie na jakas wygodna koszule , spodnie

reklama
Do góry