reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

Dziś byłam u znajomej.Ma przyjść na urodzinki małego w poniedziałek.Kupiła mu prezent bo dziś widziałam jaki.Samochodzik słoń zielony z kierownicą.Piękny jest hehe taki duzy mi sie wydaje szkoda tylko ze nie ma takiej rączki do pchania ale i tak super wygląda.Szukam na allegro moze znajdę to pokaże.MA przy kierownicy róźne przyciski i melodyjki grają.Już widzę Patosa jak będzie wywijał brum-brumem :)

reklama
dla Kacperka, Anastazji, Igorka, Wojtusia w dniu ich urodzin wszystkiego najlepszego :-)

Patryś urodzinki miał 9go, ale przjęcie robiliśmy wczoraj, zaprosiliśmy chrzestnych z rodzinami, kuzynkę z 2 dzieciaczków: 2-latkiem i 4 miesięczną córeczką, był tez najstarszy kuzyn 9 letni Norbert-dzieci fajnie się bawiły, a dorosli spokojnie posiedzieli ;) Przygotowałam 2 sałatki (tortelini i serowo-kukurydziana z czosnkiem), udka na złocisto pieczone i podudzia w pikantnej przyprawie, jajka z serem żółtym, sałatkę sledziową, pulpeciki mielone, sery: 1 z pieprzem, 2 z orzechami i ananasem, talerz wędlin i chipsy, orzeszki, popcorn itp.....
Tort był o smaku bananowym, pod kątem dzeici, dlatego środek banana był wykrojony, no i bita smietana, pycha, dziś juz nic nie ma, a ważył prawie 3 kg :-)

Patryś był w krawacie i koszuli, ale tylko przez pierwszą godzinę, bo ogólnie jak zeszli się goście, to było mega gorąco :-p
bardzo był zainteresowany fontanną :-)

wszyscy coś jedli, Patryś też :-D

no i jak podstawiłam mu książeczkę do nabożeństwa, pieniadze i kieliszek.....
....... co wybarł?

spojżał w kednym kierunku

i od razu rączkę wyciągnął po kieliszek

potem jeszcze zerkał na kasę, ale chyba za mało mu podłożyłam, że pogardził dyszką :-D:-D

i dzien po imprezie, Patryk od rana w super formie, bawi sie prezentem, a tatuś?

.... he a tatuś nie ma siły wstać ;-) ciekawe dlaczego:confused::-D:-D

Ostatnia edycja:
Madziek wszystkiego naj naj dla synka. Widać ze impreza sie udała ;-) U nas w niedziele. Już sie boje hehe

Ps. widziałam na zdjeciu kubusia puchatka- on opowiada bajki??? Podoba sie małemu??

Madziu najlepsze życzenia dla Patryczka jak i dzisiejszych jubilatów :-)
Widzę, że tatuś poszalał :-D
A ja durna zapomniałam o tym podłożeniu kieliszka itd.
Ale nic straconego- zrobię to 20.11 jak będzie impreza roczkowa Malwiny dla dzieci :-)

Madziek super 100lat dla super elegancika?
Dalabyś przepisy na te sąlatki, plisss i powiedz jak te jajka z serem sie robi? Takie wspaniale przepisy ukrywasz, wstydź się!

Olica ja tez zapomniała, trudno

Madziek wszystkiego naj naj dla synka. Widać ze impreza sie udała ;-) U nas w niedziele. Już sie boje hehe

Ps. widziałam na zdjeciu kubusia puchatka- on opowiada bajki??? Podoba sie małemu??

My mamy takiego Kubusia, niestety szybko wyczerpują się baterie, ale tak to jest SUPER.

Madziek super imprezka! A jakie Patryś ma niebieskie oczka :)

Opowiada bajki, podoba się małemu, oj bardzo bardzo :-)

Madziek super 100lat dla super elegancika?
Dalabyś przepisy na te sąlatki, plisss i powiedz jak te jajka z serem sie robi? Takie wspaniale przepisy ukrywasz, wstydź się!

Olica ja tez zapomniała, trudno

tortelini:
makaron tortelini, 2 większe pomidorki (kroję w kostkę), 1 ogórek zielony (w kostkę), kukurydza, pół papryki czerwonek (w kostkę), pół papryki żółtej (w kostkę), koperek, trochę majonezu, sól i pieprz

ta z czosnkiem:
kukurydza (1 puszka), pół kg sera żółteko (ścieram na tarce z gróbymi oczkami), 2 ząbki czosnku (wyciskam) i majonez. Bez przypraw, przyprawą jest czosnek.

a jajka:
jajka ugotowane kładę na plastrach pomidorów, przyprawiam sola, pieprzem, smaruje majonezem i obsypuję serem żółtym startym na dużych oczkach.

Robiła któraś masę z pianek marschmallow? Bo nam wyszła, ale z trudem i dość dziwna, wieczorem robimy drugie podejście, być może wina pianek (bo to Haribo, w dodatku obsypane cukrem, a nie Jojo) bądź cukru pudru (bo nie przesiałam).
Ech...a miało być tak pięknie!

reklama
Do góry