reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze zdjecia naszych pociech ...z zewnątrz i od środka ;)

ale ja się cały czas mobilizuje i wpierniczam ile wlezie :)) nie odmawiam sobie niczego. Jem słodycze, ciastka a raz zdarzyło mi się nawet chipsy :((( Jem średnio 4 razy dziennie czasami nawet na kolacje mcDonaldsa zaliczam, albo kebeba a tu waga się tylko troszkę podnosi. Zobaczymy jak będzie później, oby mi nie nadrobiło w 8 miesiącu tak że przegonie was wszystkie :))

reklama
a z resztą ja startowałam z nadwagą (bmi 28) więc gdzieś wyczytałam że powinnam przytyć przez całą ciążę jedynie 10 kg :(( a więc dobrze że tak szybko waga nie idzie w góre.

Mamulica!! Uraziłaś mnie głęboko!!! Jestem tak poprawna, że aż przerobiłam powiedzenie: "ciemno jak w d..u murzyna", na "ciemno jak w d.. u afroamerykanina".. (bez uraz;-)) Choć staram się nie używać go aby o rasizm nie być posądzoną:)
W przypadku Ka.m wykazuję daleko idące zaangażowanie i determinację! Ka.m mówi, że brzucha nie ma, ja mówię, że wezmę lupę i znajdę:tak:

Tylko tu idzie o to,że ten brzuch alternatywnie duży u KaM w tym właśnie rozumieniu istnieje i już szukać nie trzeba:tak::-D... Jest alternatywnie duży to alternatywnie duży.... Żadna tu lupa potrzebna nie jest:-D. A jeśli uraziłam to przepraszam, schylam głowę w geście pokory:sorry::-D. Ja zaiste z afroamerykaniniem nie przerabiałam... Ale też nie używam za często:sorry::laugh2:. Chyba marnie się wytłumaczyłam...:sorry::eek::baffled:

no to i ja się pochwalę zdjęciem naszego synusia z poniedziałku

Załączniki

• braciszek Emilki.jpg
    braciszek Emilki.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 79
Mamulica;-)... Schylenie głowy przyjęte:-D Zaczynam powoli dostrzegać swój nietakt z lupą związany...:szok: Tak czy owak.. na brzuch Ka.m czekam z niecierpliwością:)

Obawiam się, że nieubłaganie zbliżam się to granicy 6 kg na +!!! Koniec 6 miesiąca i 6 kg, oby i później szło to równomiernie (nie mam na myśli po 4 na miesiąc:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:)

To ja prezentuje swój brzuchol, chyba trochę duży jest.
24 tydzień
co znaczy za duży??
nie gadaj głupot!/!! jest śliczniusi...

ja wczoraj miałam u siebie w sklepie klientke która ma taki sam termin jak i ja... i moim zdaniem ona miała dużo większy brzuchol... na prawdę dużo. u niej już mocno w górze i taki mocno wystający... a pani:
"no u pani to moim zdaniem dwa razy taki brzuch jak u mnie" i do koleżanki "co nie?"
a koleżanka spokjrzała na mnie z miną "muszę-jej-przytaknąć-rozumie-pani"
"no dwa to może przesada, ale też ładni widać"

po wyjściu moje pracownice:
"te babsko jakieś ślepe... "

tak mnie tym rozśmieszyły te moje gwiazdy :))

postaram się wrzucić jutro jakieś foto jaki mam brzuszek...

Ka...M śliczna dziewczynka, pierwsze zdjęcie z kciukiem dla mnie wygrywa:-)
Thea jakie maleństwo piękne...I jaką ma rączusie malutką... Cudo:-D

Ja już się nie mogę doczekać swojego 3D ale nie wiem czy nie będzie za późno...Mieliśmy iść za tydzień, ale że ZUS zapłaci mi pewnie dopiero w połowie sierpnia...Nie wiem, może pożyczę od jakiejś ciotki. Trochę się boję, że w 26tyg bedzie już za późno i nie za wiele zobaczymy(a wiadomo, że zależy mi na buźce :-)). Ehhh

reklama
Ka...M śliczna dziewczynka, pierwsze zdjęcie z kciukiem dla mnie wygrywa:-)
Thea jakie maleństwo piękne...I jaką ma rączusie malutką... Cudo:-D

Ja już się nie mogę doczekać swojego 3D ale nie wiem czy nie będzie za późno...Mieliśmy iść za tydzień, ale że ZUS zapłaci mi pewnie dopiero w połowie sierpnia...Nie wiem, może pożyczę od jakiejś ciotki. Trochę się boję, że w 26tyg bedzie już za późno i nie za wiele zobaczymy(a wiadomo, że zależy mi na buźce :-)). Ehhh

Marta z tego co slyszalam to buzke wlasnie najlepiej widac w takich tygodniach, wczesniej to maluchy maja jeszcze skorke bardzo zmarszczona i czesto wszystko sie zlewa. a w calosci i tak i tak nie pokaza bo nie da rady. Ja bylam w 21tyg na 3d i lekarz na mnie nakrzyczal po co tak wczescie, no ale ja inaczej nie moglam bo tak mi wypadl urlop w Polsce, wiec glowa do gory :-)

Do góry