reklama

Plamienie w ciąży

Karolinka.12

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny potrzebuję porady co robić i czy któraś z was też przez to przechodziła , jestem we wczesnej ciazy jest to 5 tydzień od jakiś 3 dni mam jasno brązowe plamienie chociaz raz dzienie nie ma tego za wiele ale jest zaczęło to sie w pracy pracuje po 11 godzin głównie praca stojąca. Czy to coś groźnego czy moze poprostu przemęczenie organizmu

reklama
Miałam tak też w 5tc. Poszłam do ginekologa po 5 dniach plamienia i dostałam duphaston.
A po drugie jeśli jesteś w ciąży to przysługuje Ci praca nie więcej jak 8h i pracodawca ma obowiązek zmienić stanowisko pracy.

Pisałyśmy Ci na poprzednim wątku.
Praca w ciąży, nie więcej niż 8h.
Stojąca max 3h w trakcie zmiany. Idź do lekarza, weź zaświadczenie o ciąży i daj pracodawcy.

Jak najbardziej od pracy stojącej można plamić, ja plamiłam kiedy za długo w domu stałam coś robiąc. Ginekolog mi powiedziała, że wywołuje to ciśnienie w brzuchu i stąd są plamienia.

Pisałyśmy Ci na poprzednim wątku.
Praca w ciąży, nie więcej niż 8h.
Stojąca max 3h w trakcie zmiany. Idź do lekarza, weź zaświadczenie o ciąży i daj pracodawcy.

Jak najbardziej od pracy stojącej można plamić, ja plamiłam kiedy za długo w domu stałam coś robiąc. Ginekolog mi powiedziała, że wywołuje to ciśnienie w brzuchu i stąd są plamienia.
Tylko dopiero wizytę mam 9 lutego to bedzie pierwsza wizyta wiec nie mam jak dac tego zaświadczenia

Ja wizytę mam dopiero na 9 lutego i zastanawiam sie czy czekac czy lepiej pojechać na sor , bo jutro znowu do pracy

Jak już, to izba przyjęć ginekologiczna, a nie zwykły SOR. SOR jest od przypadków nagłych gdy coś się wydarzy poważnego. Chyba nie chcesz siedzieć na triage.
Nie to dzwoń do innego lekarza i umów się wcześniej niż 9 luty, na pewno ktoś Cię przyjmie.

Ja miałam plamienia od początku ciąży do końca 1 trymestru. Z wejściem w 2 ustały, brałam od początku progesteron x2 dziennie i mimo to plamienia były mniejsze bądź większe, cały czas stres, ale na usg wszystko dobrze bez krwiaka i ciąża się rozwija prawidłowo. Lekarz mówił, że trzeba zwolnić i dużo odpoczywać.

reklama
Ja miałam plamienia od początku ciąży do końca 1 trymestru. Z wejściem w 2 ustały, brałam od początku progesteron x2 dziennie i mimo to plamienia były mniejsze bądź większe, cały czas stres, ale na usg wszystko dobrze bez krwiaka i ciąża się rozwija prawidłowo. Lekarz mówił, że trzeba zwolnić i dużo odpoczywać.
To samo. Pierwszy trymestr to były niespodzianki za niespodzianką do prenatalnych aż😅
Po prostu śluzówka też jest bardzo rozpuchnięta i wrażliwsza. Coś podniesiesz, za długo postoisz, za dużo się schylisz i jest problem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry