reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Płeć dziecka

reklama
No i tez czesto prostym jezykiem operuja, zeby pacjentki dobrze wszystko zrozumialy. Po co mial ci tlumaczyc, ze wyrostek plciowy wskazuje zdecydowanie na chlopca, a potem, co to ten wyrostek, po co i dlaczego on wgl jest. Latwiej mu bylo powiedziec, ze chlopak jak ta lala, skoro byl pewny. To ty jestes tu bez medycznego wyksztalcenia i lekarze czesto uogolniaja, zeby czlowiek niezwiazany z medycyna, wiedzial, o czym mowa

Bo faktycznie, dyplomowani lekarze są niedouczeni, ale babki na forum to już pełne habilitacje z wyróżnieniami 😄
Nie rozumiem po co się wykłócasz. W 12 tygodniu ciąży nie ma wykształconych zewnętrznych narządów płciowych i kropka. Lekarz powiedział Ci, że będzie chłopak, bo widział to po ustawieniu wyrostka płciowego. Czasem wyrostek jest tak ustawiony i takiego kształtu, że nie ma wątpliwości, że to chłopczyk (w przypadku dziewczynek jest inaczej). A że sobie zażartował, że „ma między nogami co trzeba”, to jest to tylko żart.

Hejo,
Chciałabym zacząć temat aby zapoznać się z waszymi doświadczeniami oraz podzielić się swoimi.
Najpierw miał być chłopczyk, teraz dziewczynka, ale też nic niewiaodmo bo Pani nie zobaczyła ani żeńskie genitalia ani męskie, ponieważ dzieciątko bardzo nie chce z nami współpracować. Na podstawie tego, że nic nie wystawało Pani Doktor niejednoznacznie obstawia, że to dziewczynka 🩷

Jednak trochę frustruje mnie ta niewiedza, wiem, że zdarzają się niespodzianki przy porodzie, ale chciałabym wiedzieć jak się do maleństwa odzywać a nie mam pojęcia. Czy któraś z was miała podobne przeżycia? Najważniejsze, że jak dotychczas wszystkie wyniki są dobre i dzieciątko jest zdrowe.

Zostawię tutaj zdjęcie usg, jeśli ktoś ma ochotę obstawiać płeć to zapraszam. Zostawiam pole do popisu. Zobaczymy jak ostatecznie będzie.
WIEM, ŻE NIKT BYĆ MOZE TU JUŻ NI3 ZAGLĄDA, ALE POTWIERDZIŁA SIĘ DZIEWCZYNKA 🩷👶🏻

Dziewczyny Jak myślicie jaka płeć ? Na prenatalnych powiedział że nie chce zapeszać i mi nie powie na ten moment

Załączniki

• 20250611_170836.jpg
    20250611_170836.jpg
    171,7 KB · Wyświetleń: 65
  • 20250611_190725.jpg
    20250611_190725.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 70
reklama
Hejo,
Chciałabym zacząć temat aby zapoznać się z waszymi doświadczeniami oraz podzielić się swoimi.
Najpierw miał być chłopczyk, teraz dziewczynka, ale też nic niewiaodmo bo Pani nie zobaczyła ani żeńskie genitalia ani męskie, ponieważ dzieciątko bardzo nie chce z nami współpracować. Na podstawie tego, że nic nie wystawało Pani Doktor niejednoznacznie obstawia, że to dziewczynka 🩷

Jednak trochę frustruje mnie ta niewiedza, wiem, że zdarzają się niespodzianki przy porodzie, ale chciałabym wiedzieć jak się do maleństwa odzywać a nie mam pojęcia. Czy któraś z was miała podobne przeżycia? Najważniejsze, że jak dotychczas wszystkie wyniki są dobre i dzieciątko jest zdrowe.

Zostawię tutaj zdjęcie usg, jeśli ktoś ma ochotę obstawiać płeć to zapraszam. Zostawiam pole do popisu. Zobaczymy jak ostatecznie będzie.
Jesteś po połówkowych już prawda? Jeśli tak to szok, że lekarz na podstawie takiej foty nie jest w stanie określić płci 😏

Do góry